Ett intressant dilemmma

Frun från paret som tittar till vårt hus i Riverside, Michigan ringde oss i förrgår kväll. Med hänsyn till deras ekonomi är det jag som emellanåt ringer dem för att få höra lite nyheter angående Riverside samt vårt hus. Därför förstod vi nästan att ett problem hade dykt upp när hon ringde oss.

De tappade nämligen bort den enda nyckeln de hade till vårt hus. Låset till huvudentrén till vårt Riversidehus är nämligen försedd med ett lås som man kan låsa inifrån så att dörren blir låst så snart man stänger igen dörren och de tror att de lämnade nyckeln på ett bord i hallen. Hon bad mig därför att få en ny nyckel gjord och skickad till dem via posten.

Dagen därpå åkte Kalle in till Vännäs för att få minst två kopior gjorda. Men låssmeden såg omedelbart att han inte kunde göra en kopia av nyckeln p.g.a. att han inte hade det speciella amerikanska "ämnet" som behövdes. Vi har bara en enda nyckel till Riversidehuset här hos oss i Brån, så vi törs inte skicka den över Atlanten med risk att den inte kommer fram till grannarna.

Kalle har skickat den ovanstående bilden via e-post till en låssmed i Umeå med hoppet att han eller hon har ett större sortiment av ämnen från vilket en kopia kan göras. Jag skickade samma bild till en låssmed i en stor stad nära Riverside med hoppet att kunna beställa några av den amerikanska låsämnena och få dem skickade hit till oss i Brån. Så länge man har rätt låsämne kan låssmeden i Vännäs skära ut nyckelmönstret. Håll tummarna!

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.