Inte alls o.k.

De allra flesta svenskar har säkert hört talas om eller såg att Thorsten Flinck tog programledaren Gina Dirawi på rumpan under Melodifestivalens direktsändning i Växjö i lördags. Jag tyckte att det var fullständigt olämpligt men i synnerhet förnedrande i direktsändning för att hon nästan blev tvungen att skoja bort den fräcka händelsen. 

Det finns människor som inte inser händelsen som någon stor grej. Det stod, t.ex. i Aftonbladet att Andreas Lundstedt försvarade Flinck genom att säga – "Det spelar ju ingen roll, det var en liten klapp på rumpan…det är väl inte hela världen". 

Men jag hävdar bestämt att den lilla klappen på rumpan under direktsändning framför miljoner svenskar medförde det starka budskapet att kvinnor trots allt fortfarande betraktas mest som leksaker. Och det gör mig riktigt besviken.

4 kommentarer

  1. Bertil Ingerlund

    Nu ska jag klappa ihop datorn för kvällen, och sedan så ska jag ge min hund Simba några klappar på huvudet.
    Jag håller med om att en klapp där bak på damer passar inte i TV här i Sverige. Det kan de ryska regeringscheferna göra inför publik. Men det kanske är därifrån sådant här kommer
    ifrån.

    Med vänlig hälsning
    Bertil Ingerlund

  2. Peggy Sjöström

    Svar till Bertil Ingerlund (2012-02-08 22:54)
    Tack för kommentaren! Jag har länge förstått att människor gör det som andra människor tillåter. Så, att godkänna eller ICKE godkänna ett visst beteende är sättet att ställa krav och standard på samhället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.