Tonåringen i mig

Det blev en mycket sen kväll för Kalle och mig igår. Vi hann inte hem från folkmusikfestivalen förrän kl. 02.15 och trots att vi var trötta var vi nästan för hungriga att somna. Så jag slängde alla mina musikväskor och instrument i sina fodral på sängen i gästrummet (som också är mitt musikrum) för att koka vatten och duka bordet för en snabbfika innan vi gick till sängs. Bilden ovan visar röran som ärligt sagt inte är så lång ifrån min vardagsvärld. Jag betraktar mig själv som en ordenlig vuxen kvinna men p.g.a. tonåringen i mig brukar jag tillfälligt slänga rätt så mycket på gästsängen med syfte att plocka bort grejerna senare… ofta mycket senare!

Trots ett par problem och besvikelser var det mycket roligt att vara med på Umefolkfestivalen igår kväll. Ett problem var att ljudutrustningen på Pub Freja inte riktigt fungerade och som följd av det blev vi (New Mountain Music) tvungna att stå på scenen och vänta nästan 30 minuter innan vi kunde börja spela. Jag är mycket tacksam för den tålmodiga publiken som inte gav upp och gick därifrån.

Mycket senare på kvällen spelade O’Grejdi Nua på samma scen men problemen med ljudutrustningen hade då åtgärdats. Kvällens besvikelse var att, enligt ett e-post brev som vi fick, skulle alla musiker åtminstone få en matkupong. Men det blev inte alls någon matkupong! Ni skall bara veta att alla de lokala banden spelade gratis, så det känns som om det minsta Umefolk kunde ha erbjudit var en matkupong! Men tack vare roliga, spontana spelmansstämmor här och där i Folkets Hus och möjligheten att träffa flera bekanta blev den långa kvällen mycket trevlig. Nu är det dags att plocka bort röran från gästsängen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.