Inte alltid roligt

Det är inte alltid roligt att äga en sommarstuga som många av er säkert förstår. Det förekommer ibland lite mer jobb och besvär än skoj och vila varje år här hos oss i Riverside. Igår kväll upplevde vi en sådan besvärlig dag och kväll!

Vi hade tänkt åka ut för att utföra våra trevliga planer för dagen när en av oss gjorde ett "sista toabesök" innan vi lämnade huset. Det var just då som vi fick veta att avloppet var alldeles tätt! Vi har bara en toalett så jag blev tvungen att ringa rörmokaren och be om akuthjälp med problemet. Rörmokaren uppskattade att han kunde komma om en timme men det visade sig vara en väldigt optimistisk uppskattning!

Det var först efter två och en halv timme som rörmokaren äntligen dök upp. Han och hans assistent drog in en mycket ful, tung och stinkande apparat i den lilla hallen från garaget för att bära den nerför trappan till avloppets källa i källaren. Kalle var nyfiken och tittade hela tiden men jag ville absolut inte se (eller lukta) på vad som pågick där nere, så jag stannade kvar på soffan i vardagsrummet.

Efter en relativt kort tid var det klart och rörmokaren förklarade att ett "fågelbo" av rötter hade växt inne i röret och med den fula, stinkande apparaten kunde han klippa bort rötterna. Vilken lättnad att allt var bra och vi kunde snart lämna huset för att, enligt våra reviderade planer, gå på bio efter en snabb middag hemma. Det var strax innan middagen var klar som vi fick dagens andra chock – avloppet var ännu tätare nu än det var innan rörmokarens första besök!

Klockan var då 18.00 så jag ringde upp rörmokaren igen för att be om (nästan kräva) att han skulle komma tillbaka. Jag provade alla tre nummer som fanns på hans visitkort utan att få svar! Jag fick bara möjligheten att lämna ett meddelande att han MÅSTE komma tillbaka och slutföra jobbet på riktigt! Det blev ingen bio förstås eftersom vi blev tvungna att stanna hemma och vänta på rörmokaren, som äntligen dök upp igen kl. 22.15!! Han såg så generad ut och även lite förbannad på sig själv när han förstod att han inte hade gjort ett bra jobb första gången när en MYCKET större "fågebo" av rötter fanns den där gången!

Men nu är det klart på riktigt! I morse under frukosten slog vi vad – delvis på skoj och delvis på allvar – om vad det är i huset som kanske kommer att jävlas med oss nästa gång! Håll tummarna att ingen av oss har rätt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.