Vilken lättnad!

Att ha ett sommarhus i ett annat land kräver bland annat någon som är villig att titta efter huset och sköta om tomten, mot betalning, under vår frånvaro. Ett mycket pålitligt och trevligt pensionerat par tvärs över gatan har tagit på sig ansvaret i flera år. Men mannen dog i mars och änkan medgav kort efter vår ankomst att hon inte skulle kunna orka sköta om allt själv.

Vi förstod att det gamla paret inte skulle orka hur länge som helst, så vi hade redan börjat fundera över vem som vi eventuellt kunde anlita för jobbet. Änkan kände sig lite ansvarig (gulligt av henne!) och därför rekommenderade hon ett av paren i grannskapet som vi faktiskt hade funderat över. Vi gick över i morse för att prata med det yngre paret om huruvida de kunde tänka sig att ta jobbet, och till vår lättnad svarade de direkt ja!

Jag hade oroat mig för kunna att hitta ett lämpligt par som vi kunde anlita, så det är en enorm lättnad för mig att det är klart! Vi fick även känslan av att det här paret bara är lyckligt över möjligheten att kunna tjäna lite extra pengar, så den här överenskommelsen är en riktig vinn-vinn situation.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.