Åter till den vilda västern

En av mina amerikanska musikkompisar, Lee Ann, beskrev häromdagen i Facebook en oroväckande händelse som hon nyligen upplevde i ett stort varuhus i min hemstat Michigan. Två kvinnliga kunder började plötsligt att vilt gräla och skrika mot varandra med höga, skrovliga röster. Alla kunderna sprang snabbt ifrån de grälande kvinnorna och min vän Lee Ann (en ganska kraftig kvinna) ställde sig framför en ung mamma och hennes unga dotter för att skydda dem i fall det skulle uppstå skottlossningar! 

Lee Ann skojade lite om händelsen, men jag såg inte alls någonting rolig i Lee Anns beskrivning! Jag kände istället en våg av oro och vemod över vart världen är på väg när amerikaner nästan förbereder sig till skottlossning när ett gräl uppstår på offentliga platser! Trots det är de flesta amerikaner för rätten att få kunna gå omkring med pistol i fickan liksom under den gamla vilda västertiden!

Min man och jag har nyligen bokat en resa till Egypten (inklusive en kryssning på Nilen) på två veckor i slutet av november. Kort efter bokningen började jag nästan ångra mig för att Egypten har tidigare i år upplevde rätt så mycket oro – framför allt i Kairo. Men min kloke man påpekade att ingen kan känna sig helt trygg vart än man befinner sig i världen – inte ens i mitt älskade USA. Sorgligt nog har han rätt.

2 kommentarer

  1. Anders

    Amerikanerna betalar ett högt pris för rätten att få bära vapen fritt, ca 31000 döda per år. Som svensk tycker man att det är svårsmält statistik, men i USA tycker man uppenbarligen annorlunda.

    Vad gäller Egypten så lovar dess president att man ska göra allt för att turisterna ska känna sig trygga i landet då man är beroende av de intäkter som turistindustrin genererar. Så er semesterresa ska nog gå bra.

  2. Peggy Sjöström

    Svar till Anders (2012-08-04 11:34)
    Tack för kommentaren! Jo, jag skäms för USA:s tok-förälskelse av vapen.. usch!
    Tack för dina tröstande ord om Egypten. Jag tror också att det går bra, men vi kommer att vara försiktiga ändå. : )

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.