Ofattbar girighet

Alla som håller sig uppdaterade om det som händer i Västerbotten säkert har läst om Kjell Edlundh, som är misstänkt för grov trolöshet. Jag måste betona att han än så länge bara är misstänkt men det ser inte ljust ut för Kjell. Inte att jag tycker synd om honom – särskilt nu när han också är misstänkt för att ha tagit pengar från insamlingsbössor som skulle ha gått till ett biståndsprojekt som Coop driver. Hur låg kan man vara?

Dagens girighetsnivå har jag väldigt svårt att fatta. Det tycks som om ju rikare man är desto större blir frestelsen att utnyttja ens trovärdighet och pålitlighet för att bedraga, fuska och rent av stjäla för att bli ännu rikare. Lika bedrövligt är nonchalanta chefer och styrelser som inte sköter sitt jobb som är att hålla koll på högavlönade anställde. Fy skäms på dem allihop!

14 kommentarer

  1. Britta Sethson

    Otroligt låg nivå på ditt inlägg Peggy. Fy skäms på dig!

    Släpper VK iväg vilket skvaller som helst på sina bloggar?????

  2. Peggy Sjöström

    Svar till Britta Sethson (2012-10-27 12:46)
    Vadå skvaller? Allt jag skrev stod i gårdagens VK! Därför måste du också anklaga VK för att sprida skvaller.

    Edlundh skulle aldrig ha sagt upp sig från sitt jobb hos Coop Nord eller lämnat sin post som revisor i landstinget över skvaller. Polisen skulle aldrig lägga ner tid och energi på rent skvaller.

    Jo, jag vet att ingen är skyldig förrän man är dömd. Men eftersom jag aldrig någonsin har bedragit eller stulit pengar – och inte ens blivit misstänkt för att göra det – är det absolut inte jag som bör skämmas!

  3. Britta Sethson

    Jag har heller aldrig bedragit eller stulit pengar. Men skulle aldrig falla mig in att skriva något så lågt som du lyckats med här ovan. Jag undrar med vilket syfte? Att framhäva dig själv eller att trampa på en medmänniska eller både ock?

    Du har tydligen tagit med dig en hel del ”Dirty Campagning” från over there.

    Trist.

    Ja tidningar sprider ibland skvaller. Tycker nog att vk har gått över gränsen också!

    Vi får väl se vad som kommer ut ur detta.

  4. Karl-Gustav Sjöström

    Britta Sethson:
    Tror du verkligen på fullt allvar, att åklagaren skulle ge polisen uppdraget att göra en förundersökning, om hen bara hade rent skvaller att basera det på?

    Hela ”affären” är naturligtvis en stor tragedi för såväl vederbörande själv, hans anhöriga, socialdemokraterna och COOP, men att antyda att det skulle vara ”dirty campagning” att ha synpunkter på den redan i detta skede är verkligen ”lågt” av dig.

  5. Peggy Sjöström

    Svar till Britta Sethson (2012-10-27 19:54)
    Jag skriver blogginlägg inte för att vara ”politiskt korrekt” utan jag skriver blogginlägg mest för att förmedla mina åsikter och känslor angående diverse ämnen. Jag är en öppen människa (som de flesta amerikaner är) och är kanske därför mer villig än de flesta blyga svenskar att avslöja mina ärliga tankar och känslor.

    Det betyder inte att jag alltid har rätt. Jag skriver också för att veta om det är många som håller med mig – eller om jag tänkte fel. Det vill jag verkligen veta, och därför har godkänt din åsikt – även om många fler är på min sida (enligt hittills 10 ”tummen upp”).

  6. Peggy Sjöström

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2012-10-27 20:17)
    Jag håller med dig att hela affären är en tragedi – såväl för Edlundh som för hela samhället. Jag håller också med dig att Brittas anklagelse av ”dirty campagning” är rätt så lågt när jag har varken någonting att vinna eller förlora med mitt blogginlägg.

  7. Britta Sethson

    Nej jag tror verkligen inte att polisen inleder förundersökning utan skäl

    Däremot så tror jag inte på allt som står i tidningen.

  8. Karl-Gustav Sjöström

    Bra, Britta Sethson, att du tydligen har övergett tanken att allt bara handlar om skvaller, som skulle ha något speciellt syfte.

    Som socialdemokrat tycker jag naturligtvis – precis som du – att det hela är särskilt tråkigt, men väntar både med att försvara honom och att fördöma honom tills dess rättsprocessen har haft sin gång.

  9. Lisette Edholm

    Sethsons uttalande om att Peggy skulle tagit med sig en hel del ”dirty campagning” från ”over there” när hon skriver om girighet, det tycker jag däremot är på en mycket låg nivå. Att man inte skall tro på allt vad som står i tidningarna är nog riktigt, men i det omskrivna fallet har det kanske inte stått allt ännu.

  10. Peggy Sjöström

    Svar till Lisette Edholm (2012-10-28 10:50)
    Tack för kommentaren och stödet! Jag upplevde Sethsons uttalande, ”dirty campaigning”, som ett desparat och även fördomsfullt försök om att få mig att backa. Men jag förstod att det inte var lönt att disskutera vidare den punkten.

  11. Britta Sethson

    Ingen vet vad som har hänt i detta trista ärende.

    Jag finner personligen inget som helst motiv till att sitta på kammaren och rita fula gubbar och skriva långa texter där man drar långtgående slutsatser från de skriverier som förekommit i olika tidningar. Speciellt inte om en annan medmänniska.

    Det enda vi med säkerhet vet är att COOP Forum har polisanmält Kjell E. för trolöshet mot huvudman. Detta i sig är mycket allvarligt och vi är alla rätt många som tycker att detta är oerhört tråkigt och svårbegripligt. Allt annat är spekulationer och från Peggys sida handlar det om att förgrova dess spekulationer.

    Sen är det så Lisette att som man ropar i skogen får man svar. Peggy får finna sig i att få mothugg.

    Den som är utan skuld, kaste första stenen!

  12. Peggy Sjöström

    Svar till Britta Sethson (2012-10-29 14:44)
    Du står uppenbarligen nära Edlundh och är därför så ivrig att försvara honom. En av rättigheterna som finns i Sverige är ett fint rättsväsende som säkert kommer att hantera Edlundhs fall på det bästa sättet.

    En annan rättighet i Sverige är yttrandefrihet, som jag utnyttjade när jag beskrev i mitt blogginlägg vad jag tyckte och tänkte kring detta fall. Även du fick utnyttja yttrandefriheten när jag (inte VK) godkände och släppte ut din kommentar en gång till. Jag betonar en gång till. Jag har lagt detta blogginlägg bakom mig och jag föreslår att du gör samma.

  13. Karl-Gustav Sjöström

    Till Britta Stehson igen:
    Du skriver: ”Det enda vi med säkerhet vet är att COOP Forum har polisanmält Kjell E….”. Såsom ”ickeakademiker” har jag hela livet känt mig underlägsen dem som har akademisk utbildning.

    Mer och mer inser jag att jag kanske inte behöver göra det ändå. Britta S ser bara EN sak som är säker i detta. Hon har fortfarande tydligen ännu inte förstått att det också är säkert att åklagaren bedömt anmälan så välgrundad att han vill få en förundersökning utförd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.