Läge för bojkott

Klass- och makthierarkien tycks fortfarande vara levande och frisk trots den bräckliga ekonomin som råder i de flesta länderna runt om världen. Flygbolaget SAS räddades i fjol från konkurs framför allt av de tusentals trogna anställde som något motvilligt godkände försämrade arbetsvillkor och minskade löner. Det var ett mycket smärtsamt och starkt beslut av dem för att kunna rädda bolaget och därmed många jobb. 

Men bara några månader senare fick arton av SAS:s chefer en bonus på sammanlagt 14 miljoner kronor… och fler bonusar har utlovats! Vilket hån mot alla som uppoffrade så mycket för att behålla jobbet till alla! Det krävs inte ett matematikgeni för att räkna ut hur SAS kunde spara stora pengar. Det som är nästan mest avskyvärt är att SAS inte troligen skulle ha spårat ut mot konkurs om alla dessa chefer hade skött sitt jobb.

Min man och jag har alltid stött SAS men nu känns det inte särskilt roligt att stödja en massa överavlönade gubbar (och troligen bara en eller två gummor) som egentligen bör straffas för ett dåligt skött jobb istället för att få bonus. Därför är det dags för att bojkotta SAS tills några chefer mister sina jobb och resten får försämrade arbetsvillkor och minskad lön – precis som de anställde som räddade bolaget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>