En modig väderfegis

Det hörs mycket snack nuförtiden om att äta sunt och motionera. Jag känner mig hyfsat duktig på det men samtidigt vet jag att det alltid finns utrymme för förbättringar. Jag bestämde mig därför i somras att stiga av bussen på Vasaplan och gå resten av vägen till jobbet på NUS. Det gjorde jag i stort sett varje dag från den 18:e juni tills mitten av oktober. Då blev det stopp för att jag är väderfegis som har svårt att ta mig ut i regn, blås och kylan med en bra attityd. 

Jag gillar att läsa hälsotidningar och under de senaste månaderna har jag läst flera tips om att "vardagsmotion" är egentligen bättre än en intensiv timme på gymet ett par gånger om veckan. Jag blev inspirerad därför att börja igen med mina promenader mellan Vasaplan och NUS. Det har jag gjort nu i tre veckor även när det häromdagen snöade och blåste så pass mycket att jag nästan såg ut som en snögubbe när jag äntligen kom fram. Det känns bra med mina vardagspromedader och jag känner mig även lite stolt över att jag har behärskat väderfegisen t.o.m. med en bra attityd!

2 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Bra Peggy!
    Jag tänker både på dina promenader och hur duktig du är på att skriva på svenska. Du skall veta att alla sverigefödda svenskar inte kan skriva så bra som du.

    Du ÄR en riktig svensk, inte bara för att du har svenskt medborgarskap utan också för att du verkligen vinnlagt dig om att lära landets språk. Dessutom bidrager du på ett finnt sätt till samhällets goda genom ditt arbete och den skatt du därmed gladeligen betalar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.