Stolt Skellefteå AIK-supporter…

Finaste majblomman någonsin!

Finaste majblomman någonsin!

…är något som jag alltid titulerat mig som!
Gudarna ska veta att jag inte alltid varit så stolt över alla mina bröder och systrar i AIK-familjen. Jag var inte stolt över den som hängde upp dockan när Jonte Hedström när han valde Timrå istället för Skellefteå.
Sen har det varit diverse mindre incidenter där fans från Schtaaan varit inblandade, det förnekar jag inte.

Men sen finns det en otroligt varm och fin sida också hos det svart-gula laget vars namn knappt får nämnas i Umeå.

Visste ni att det finns en Facebooksida som heter ”Skellefteå finns inte”?
Den är faktiskt riktigt kul säger jag trots att jag är supporter av laget som inte finns i stan som inte heller finns.

Åter till den fina sidan…

Den Facebookgruppen har gjort insamlingar åt f d Skellefteåspelare som har haft motgångar, först Erik Forsell vars dotter drabbades av den förhatligaste av alla förhatliga sjukdomar, dvs cancer och sen till Erik Andersson som åkte på hjärnskakning och fick avsluta säsongen. Pengar har skänkts till avdelningar på sjukhus och Barncancerfonden vill jag minnas.
Det är så otroligt fint gjort av de som startade insamlingen och av alla de som skänkte pengar till en ansenlig summa i slutänden.

Det är så mina kära vänner, riktiga supportar ska bete sig!

Apropå hockey och mitt älskade Skellefteå så sviker publiken. Det är däremot imponerande publiksiffror för det gröngula laget med tanke på divisionen de lirar i.
Och ståplats de slutar aldrig tro på att de ska upp igen, till Elitserieeeen! Samma personer som skrek VI STÅR UPP FÖR LÖVEN! under guldåret 1987 står fortfarande upp, lite tunnhårigare och lite äldre…mycket imponerande!

Men även om folk inte går på matcherna i Schtaaan så är intresset otroligt stort! Du kan prata hockey med vem som helst när du är i Skellefteå, det är ett kärare ämne än väder och vind bland såväl gamla tanter som ungdomar och allt där emellan! Själv så står jag inte upp för Skellefteå utan sitter eller halvligger i soffan och ser matcherna.

Att vara hockeysupporter handlar om att lida

Efter en period med guld och där finaler radats upp på löpande band så går det nu lite tyngre…det kommer någon seger då och då men det är inte det väloljad maskineriet som man blivit van att se! Det pratas om att det inte räcker…det pratas om Allsvenskan..det pratas om att vi ska ner igen!

Ner till lidandet! Ner till möten med Tingsryd och Almtuna stället för Frölunda och Färjestad! Ner till derbyn mot Löven! Ner till frustrationen! Vi har varit där förr! Sexton långa år i väntan på att få gå upp till Elitserien numera SHL. Vi var där och jag var då på ståplats och där var vi alla överens ”VI SKULLE UPP IGEN! TILL ELITSERIEN!

Vi stod där tillsammans (nåja…som Umeåbo var jag inte uppe ofta) och led alla helvetes kval och även kval till Elitserien. Och vi vänjde oss vid att lida, det var lite så det skulle vara!  Vi led tillsammans så jag har full förståelse för de som nu står på A3 Arena och är bittra över situationen men ändå står upp för sitt lag och verkligen hoppas och aldrig ger upp.

Nu är det god natt för i morgon ska jag upp igen, dock inte till Elitserien utan till jobbet…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>