Patrik Persson, lokal politiker Storuman

Trädälskaren

Så en långfilmsdokumentär här om dagen som handlade om en kille som tröttnat på sin tillvaro i stan och bestämmer sig för att söka rötterna. Så långt inget konstigt men det handlade om människans koppling till träd! Han kände helt enkelt att ha måste få bygga något, denna känsla djupdök han i med hjälp av olika ’experter’ som gav sin syn på kopplingen mellan människan och trädet. Det var synnerligen intressant och jag kände själv igen mig i önskan att få bygga något eget, koja eller hus, vilket som. Jag har läst om denna byggkänsla i Mikael Neimis bok ’Populärmusik från Vittula’ där han beskriver tornedalningens behov av att bygga på något livet igenom. Som av en slump visade sig att dokumentärfilmaren hade sina rötter från norr. Se filmen eller läs på hemsidan tradalskaren.se.

Solen skiner nu i kväll och himlen är blå, med lite tur kanske vi får ett acceptabelt midsommarväder men luttrad som man är så har jag inte några högt ställda krav. Det viktiga är väl ändå att vi umgås med våra nära och kära samt får lite extra gott till middag.

Ps Han byggde en koja 14 meter upp i ett träd, mycket intressant konstruktion. Kojan fick en helt makalös utsikt och frihetskänsla där uppe i luften måste vara enorm Ds

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.