Patrik Persson, lokal politiker Storuman

Vad vill vi?

Jag och andra partiföreträdare fick idag ett mail vidarebefodrat från kansliet på kommunhuset, det var en fråga till oss partier i Storumans kommun vad vi egentligen vill.

Valprogram 2010 Centerpartiet Storumans kommun
 
Efter år av sviktande kommunal ekonomi så har Centerpartiet kommit fram till att vi noga ska fundera över hur vi ska hantera framtiden. Vi måste med en verklighetsinriktad politik skapa bättre framförhållning. De mål som vi sätter upp för kommunens framtid ska vara trovärdiga.
 
TILLVÄXT- DET HANDLAR OM ATT FÅNGA VINDEN!
 
Med ett tydligt ledarskap vill Centerpartiet samla kommunens alla resurser för att ta tillvara på möjligheterna för tillväxt. För kommunen framtid är det avgörande att öka tillväxten genom nya och fler arbetstillfällen, därför måste vi kraftsamla för att söka och fånga vinden som leder mot tillväxt.
 
DELAKTIGHET SKAPAS GENOM SAMARBETE
 
För att kommunen ska stå stark inför framtiden kommer vi att se till att kommunen samarbetar med hela näringslivet. Alla förstår att det är genom samverkan som vi blir starka.
 
Informationen till medborgarna är viktig för att skapa delaktighet och dialog.
 
Det är viktigt för Centerpartiet att återskapa förtroende för politiker och politik!
 
STORUMANS KOMMUN ÄR NAVET I INLANDET FÖR:
 
Gods och människor
Omlastningscentralen, flygplatserna, järnvägen samt vägnätet kopplas ihop i Storuman och med det skapas stora möjligheter för tillväxt. Kommunen är ett logistiskt centrum för människor, varor och tjänster.
 
Utbildning
Luspengymnasiets, Lärcentrum, Storumans folkhögskola samt Akademi Norr skapar tillsammans ett utbildningsnav som är lyhört för framtidens behov av utbildningar för kommunens invånare och företag.
 
Energi
Vind, vatten och skog omvandlas till energi i vår kommun, för att ytterligare stärka den tillväxten skapar vi ett bioenerginav för utbildning och utveckling.
 
Turism
Fjällen i vår kommun är viktiga för besöksnäringen och vi är ledande i länet på att utveckla destinationen. Med hjälp av goda exempel utvecklar vi östra kommundelens besöksnäring.
 
Mandatperioden 2010-2014
 
Det företagsamma Storuman
 
Källan till god kommunal ekonomi är att det finns arbetstillfällen som ger skatteintäkter och fler inflyttade. Arbetstillfällena ger också våra ungdomar stärkt framtidstro. Därför måste kommunen göra allt som står i dess makt för att gynna utvecklingen av nya arbetstillfällen.
 
Skolan och näringslivet vill vi koppla ihop ännu mer. Allt för att öka nyföretagandet och att vi har rätt utbildningar för vårt näringsliv.
 
Vi vill tillföra resurser till Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden för att ge snabbare och utökad service till dem som söker tillstånd av olika slag.
 
Vi vill säkerställa ett gott näringslivsarbete i kommunen genom att tydliggöra vilka inom kommunen som ska leda arbetet samt vilka resurser som finns till förfogande. Med tydliga mål kommer arbetet att ge resultat.
 
Det gröna Storuman
 
Vi vill att kommunen agerar klimatsmart genom att tänka globalt och handla lokalt.                   
Lokalproducerad mat är viktig för oss och Storumans kommun behöver mera producenter och fler produkter som vi kan upphandla lokalt.
 
Det trygga Storuman
 
Centerpartiet vill att medborgaren ska ges möjlighet att bestämma mer över sin vardag. Alla ska kunna få vård, omsorg och socialt stöd på ett fullvärdigt och respektfullt sätt. Äldreomsorg ska utgå från den enskildes individuella behov.
 
Barn och ungdomar som riskerar att fara illa ska erbjudas stöd och hjälp inom rimlig tid. Samhället ska garantera att ingen faller mellan stolarna.
 
Det öppna Storuman
 
Kommunens förtroendevalda är tydligt presenterade så att medborgarna lätt kan ta kontakt.
 
Dialogen om framtiden är viktig för kommunens medborgare och ska därför prioriteras.
 
Alla beslut och protokoll ska finnas lättillgängliga samt redovisas i ett lokalt forum.
 
Vi vill att kommunen har ett välkomnande och öppet mottagande av alla nya kommunmedborgare.
Etiketter: , , ,

10 kommentarer

  1. B-G. Burman

    Ert program är välformulerat och vad man kan förvänta sig men tyvärr kan jag inte se att demokratifrågan finns omnämnt en enda gång, men det kanske inte är en centerfråga.

  2. Inger

    Varför ta upp något som är naturligt? Kommunen är inte en diktatur. Vad jag däremot undrar är hur de ställer sig till flyget i Gunnarn. Den inställningen lär bli en het valfråga, kanske avgörande…

  3. Roland Nilsson

    Hej Patrik
    De flesta andra partier tar med skapandet av ett Glesbygdsmedicinsk center som en valfråga i sina valmanifest. En etablering som om jag förstått det rätt, kommunen och Landstinget har pratat om en längre tid.
    Har inte centerpartiet den åsikten att det bör ligga i Storuman? Ännu mer orolig blir jag när jag ser att centerpolitikern från Storumans kommun, Jarl Folkesson förordar Lycksele i sin kandidatur som Landstingspolitiker. Men det är klart, det finns väl fler väljare till landstingsvalet i Lycksele än i Storuman.
    Hare gott.

  4. Patrik Persson

    Svar till B-G. Burman (2010-08-25 20:22)
    DELAKTIGHET SKAPAS GENOM SAMARBETE

    För att kommunen ska stå stark inför framtiden kommer vi att se till att kommunen samarbetar med hela näringslivet. Alla förstår att det är genom samverkan som vi blir starka.

    Informationen till medborgarna är viktig för att skapa delaktighet och dialog.

    Det är viktigt för Centerpartiet att återskapa förtroende för politiker och politik!

    Hur tolkar du detta egentiligen?

  5. Patrik Persson

    Svar till Roland Nilsson (2010-08-26 10:40)
    Glesbygdsmedicinsk center är helt klart en fråga som ligger oss varmt om hjärtat och vi driver på i frågan eftersom det gått lite stå i det.

  6. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

    Informationen till medborgarna är mycket riktigt en viktig demokratifråga, därför bör du svara Inger på hennes fråga om hur du ställer dig till flyget i Gunnarn! Det är också viktigt att samarbeta med HELA näringslivet i HELA kommunen! Men hur är det med demokratin i de politiska rumen? Och hur ser du/ni på viljan att följa politiskt fattade majoritets beslut?

  7. Inger

    I-och-för-sig Marianne, behöver varken du eller jag inte vänta på något svar, ingen annan heller. Det står ju i valprogrammet: ”flygplatserna”. Alltså vill de ha kvar Gunnarn som ”fungerande” flygplats. Med allt vad det innebär…

  8. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

    Nej, jag vet att Patrik Persson till varje pris vill behålla flygverksamheten på Gunnarn!Oavsett demokratiskt fattade majoritetsbeslut! Jag har hört hans pläderingar i KF, men jag tyckte att han kunde berätta det själv, och kanske också förklara varför??

  9. Håkan Rombe

    När det gäller mångmiljonrullningen till flygpassagerare i Gunnarn tycks de ansvariga vilja slinka ut genom en bakdörr. Ett antal politiker har mellan skål och vägg erkänt att rikstrafikbeslutet var idiotiskt men offentligt råder ”största möjliga tyyyssstnad”! Och en del troende tror uppenbarligen än, inklusive moderater?? som kan tror sig kunna rida på rikstrenden genom att vara knäpp tysta om äventyret i Gunnarn. Vilket enligt en opinionsundersökning sågas jämnt med fotknölarna av väljarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.