Patrik funderar

Köpt elcykel

Av , , Bli först att kommentera 1

Hej

Har cirka en mil till jobbet från utkanten av Umeå till centrala Umeå. Jag hade gärna cyklat men det har varit lite jobbigt så nu när jag läste att staten har 25 % av bidraget så tänkte jag slå till. Vill även kunna komma ut i skogen med elcykeln så det får varav någon MTB variant. Jag hittade ett test av elcyklar och där Crescent Elgar med mittmotor hade allt jag önska mig. Den är lite dyr men med tanke på att andra bilen kan stå mer och hur vänlig Stockholm är och höjer dieselpriset så kan jag nog gå plus. Samt så ger det mig lite motion mer än att sitta i en bil så det blir perfekt med elcykeln.

Beställde cykeln på nätet och väntar med spänning på den. Då är jag redo så fort vädret tillåter.

 

Uppdaterar när jag har provat cykeln.

Bli först att kommentera

SJ visar vägen eller så går det som på räls :)

Av , , Bli först att kommentera 1


Såg nyligen att SJ har lagt upp en app med AR-vägvisning. Det vill säga att du med hjälp av mobilen och kameran ser hur du ska gå för att hitta till ditt tåg. Denna funktion finns i SJ Labs app och är under test. Detta skapar en massa möjligheter i framtiden. Tex flygplatser och gallerior skulle kunna använda liknande teknik för att hitta rätt. Mycket spännande få se hur det utvecklas.

http://nyhetsrum.sj.se/pressreleases/hitta-raett-med-sjs-nya-digitala-vaegvisare-2474051

 

 

Bli först att kommentera

Topp 100

Av , , Bli först att kommentera 0

Hej

Nu i sjukdomstider så har inte mycket blivit gjort. Titta runt lite och kunde inte missa IDG topp 100 lista över webbsajter. De visar några riktigt lyckade sajter men även vissa sidor undrar man vad de gör där.

Riktigt snygg landningsida är Avanza skolboksexempel på bra sida att fånga kunder. Medan Resume har en sanslöst röriga sida och allt bara skriker när man tittar på den.

Lite kul att IIS kom med då de är internet själva men jag vet inte riktigt om de platsar på topp 100.

 

Vi får väl se om denna blygsamma blogg hamnar på topp 100 någon gång.

 

Vad tycker du om IDG topp 100 lista?

Bli först att kommentera

Hej världen!

Av , , 1 kommentar 0

Hej världen

Jag är en 40-årig teknikfantast som kommer skriva här om mina idéer, åsikter och erfarenhet kring hemelektronik och it. Hoppas ni kommer tycka om det. Fyller på mer lite senare.

Visste ni förresten att Hej Världen- Hallo World skrevs första gången i boken The C Programming Language år 1972. Hello world används som nybörjarprogram när man lär sig koda eller få igång någon applikation. Genom att lära sig hur man visar Hello World förstår man den första grunden i det språket eller vad man gör tex startar blogg. se mer på Wikipedia 

 

/Patrik

1 kommentar