Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Nattbemaning på äldreboenden

På Nysätragården har kvalités försämringar genomförts när det gäller bemaninngen på natten. Tidigare arbetade tre personer varje natt men förändringen innebar att två skulle vara vaken och en person skulle finnas i huset men vara sovande och kunna rycka ut när problem uppstår. Detta tycker jag inte var acceptabelt.

Vi socialdemokrater gick till val på att återställa nattbemanningen på Nysätragården. Ta bort den sovande natten och göra så att den återigen skulle finnas i aktiv tjänst hela natten. 

Vi lovade också att bemanningen på kommunens övriga äldreboenden skulle ses över. Lövlunden i Robertsfors där tre personer arbetar varje natt i två separata hus med 48 boende. De har en tuff arbetsmiljö med mycket ensamarbete och tunga lyft.

Allt sedan vi socialdemokrater tog över den politiska majoriteten 2011-01-01 så har dessa frågor varit högt prioriterade i vårt arbete. Tyvärr är det så att för 2011 så gäller en budget som centerpartiet lagt vilket gör det svårt att prioritera om. MEN!!! Den 21/3 kommer vi socialdemokrater i socialautskottet att återställa bemanningen på Nysätragården = 3 vakna personer kommer då fortsättningsvis att arbeta varje natt.

Bemanningen på övriga äldreboende kommer vi att arbeta vidare med under våren och kommer att ligga till grund för när budgetramarna tas i juni fullmäktige. Förändringar kan då genomföras den 1/1 2012

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>