Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Robertsfors kommun på väg framåt

Robertsfors kommun är helt klart på rätt väg. I Företagarnas företagarbarometer så klättrar Robertsfors från plats 104 år 2011 till att i år hamna på plats 33 av landets 290 kommuner. I västerbotten hamnar vi på tredjeplats endast Umeå och Skellefteå ligger före. Robertsfors kommuns företagare kan också glädja sig åt positiva siffror inte minst när det gäller resultattillväxten. På ett år har det genomsnittliga resultatet hos aktiebolagen ökat med drygt 218 000 kronor. Detta placerar Robertsfors på plats 17 i riket. Robertsfors kommun var dessutom den kommun i landet där nyföretagande procentuellt ökade mest 2011. Dessa siffror visar på vilka aktiva och kreativa företagare som finns i kommunen.

Från kommunens sida så ligger näringslivsfrågor högt upp på dagordningen och vi jobbar mycket med förbättrad dialog ut mot företagen, snabba beslutsvägar, " en väg in", det ska räcka med en kontakt på kommunkontoret och inte bli bollad runt i organisationen osv.

Torsdag den 11 oktober så bjuder vi in kommunens företagare och entreprenörer till en träff på Spiran för att informera om 2013 års investeringar, projekt och upphandlingar. Tanken är att mycket tidigare lägga ut de investeringar som kommunen ska göra 2013 och ge en ökad chans för kommunens företag att lägga bud på dessa objekt.

Att kommunen dessutom hamnade på 2:a plats bland landets 290 kommuner i tidningen fokus kommunranking där det är bäst att bo som barnfamilj visar att vi helt klart är på rätt väg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.