Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Kommunstyrelse möte

I Tisdags hade vi kommunstyrelse sammanträde. På dagordningen behandlades bland annat kvartalsrapporten januari – september. Den visar på ett positivt resultat med 5,4 miljoner kronor. Det är 1,3 miljoner bättre än budget. Det är främst verksamheter inom samhällsbyggnad och sociala som står för den största positiva avvikelsen. Socialas överskott beror främst att de inte behövt starta upp ett nytt handikappboende eftersom behovet försvunnit. Barn och utbildning har det fortsatt jobbigt men har sedan delårsbokslutet gjort ett bra arbete med att minska kostnaderna och ligger nu på ett minus på 1,9 miljoner. Kommunen har dessutom från staten fått tillbaka 7,5 miljoner av de avtalsgruppförsäkringar som vi tidigare betalat in. Totalt visar årsprognosen på ett positivt resultat med 12,8 miljoner kronor. Det innebär att vi har uppnått de ekonomiska mål som vi satt upp och stärker kommunens ekonomi och lägger grunden för offensiva satsningar.

Kommunstyrelsen fastslog även reglemente för kommunens ungdomsråd, vilket kommer att utgöras av elevråd. Detta är ett led i att stärka ungdomsdemokratin i kommunen. Vi beslutade även att tillsätta en tjänstemanna grupp för att se över behovet att ombyggnad/tillbyggnad av Tundalsskkolan. Vi måste få tillstånd en långsiktig lösning och skapa en bra arbetsmiljö för elever och lärare på skolan.

Beslut togs även att utöka familjcentralens åtagande att gälla från 0-18 år. Det innebär att personal från skolans elevhälsa, hälsocentral och socialförvaltning kan samverka, nyttja varandras kompetens och stärka varandra för att informera, ge stöd och vägleda barn, ungdomar och föräldrar. Detta känns väldigt spännande och det ska bli intressant att få följa det fortsatta arbetet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.