Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Ambulans

I slutet på November beslutade landstingsfullmäktige att avsätta 4 miljoner till ambulanssjukvården i länet. Det var för att öka tillgängligheten för medborgarna. I det beslutet var tanken att Robertsfors skulle få tillbaka vår ambulans.

Igår tisdag beslutade landstingets hälso och sjukvårdsnämnd att utöka antalet dygnsambulanser i Umeå till tre. Att en dygnetrunt-ambulans ska vara stationerad i Robertsfors samtliga dagar i veckan då den inte är på utryckning.

Det var i och för sig ett väntat beslut. För i kontakter med landstingsledningen så har vi hela tiden fått veta att det varit målsättningen. Men nu är det formella beslutet fattat och det känns riktigt bra! För mig är det självklart att boende i Robertsfors kommun ska ha samma möjligheter till tyghet och akutsjukvård som alla andra.

Förändringen genomförs den 1 mars 2014

 

3 kommentarer

 1. Gunilla Billman

  Vore trevligare om Du tyckte att alla dvs även inlandets invånare har rätt till trygg o säker sjukvård. Det som händer är ju faktiskt precis tvärt om!

  • Patrik Nilsson (inläggsförfattare)

   Självklart ska alla ha rätt till trygg och säker sjukvård oberoende vart man bor. Det är en uppgift som landstingspolitiker ständigt arbetar med. Men det klart att när staten/regeringen inte tar sitt ansvar utan att det är viktigare att sänka skatter…… så blir man tvungen att hitta nya lösningar för att klara sitt uppdrag.

 2. Pelle

  Det märks att du har jobbat inom ambulansen och brinner för sjukvårdsfrågor. Önskar bara att regeringen inte frusit landstingsbidragen utan gav dina partikamrater i landstinget möjlighet att ordna lika bra lösningar även i inlandet. Fast det är inte svårt att förstå att när man minskar intäkterna, från staten, till landstingen – då innebär det nedskärningar. Men, som sagt, du har förhandlat fram en bra lösning för oss i Mellanbygden!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>