Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Vad händer…………

Allt sedan beskedet från Element six kom förra onsdag eftermiddag så har mycket av mitt arbete handlat om den uppkomna situationen. Det har varit journalister som velat ha kommentarer och intervjuer i en helt enorm omfattning. Det har dessutom varit många människor som hört av sig och velat hjälpa till, och det har varit positivt.

Vad har vi då från kommunen gjort den senaste veckan? Mycket av vårt arbete har gått ut på att bilda oss en egen uppfattning om Element six men även om koncernen i sin helhet. Vad är det de grundar sitt beslut på och hur kan vi påverka det. Vi har samlat fakta och information. Vi har kontaktat människor och organisationer både i länet, landet och i Europa som kan vara oss behjälpliga. Vi har träffat länsstyrelsen, regionvästerbotten och arbetsförmedling för att bilda en arbetsgrupp.

Vi har träffat ansvariga för Element six här i Robertsfors ytterligare en gång och kommit överens om att det är viktig med en god dialog mellan företaget och kommunen. Vi kommer inledningsvis att träffas varannan vecka för att utbyta information.

Frågorna är många men svaren få, MEN det vi vet i dagsläget är att de argument som kom förra veckan har företaget backat i från. Det handlar inte om långa transporter eller svårt att få kompetent arbetskraft. Det handlar egentligen inte heller om ekonomi. Företaget går bra ekonomiskt! Det här handlar om strukturella förändringar i koncernen som helhet, slimma den totala organisationen och där passar tydligen inte Robertsfors in. Kan en anledning vara att det är billigare att avveckla en verksamhet i Sverige än i andra länder????

Mitt dagliga arbete tillsammans med övriga på kommunen fortsätter i oförminskad styrka. Vi jobbar vidare med företagsbesök, träffar med köpmanna föreningar osv, utveckla kommunens verksamheter, inflyttarkampanjer m.m. Det som är slående är att vi möts av opptimism och en tro på framtiden. Det känns oerhört inspirerande och spännande!

Vi blundar heller inte för E6 hot om avveckling. Vi ska göra allt som står i vår makt för att påverka beslutet i en helt annan riktning och jag vet att det är det många andra som gör.

En kommentar

  1. Östen Andersson

    Vi är många som undrar vad som hänt under den dryga månad som gått. Står allt på ruta ett eller har några konkreta framsteg gjorts ?

    Kommunistiska Partiet i Robertsfors

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>