Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Norrbotniabanan

Stefan Löven lyfte i sitt tal på Nolia i fredags att vi socialdemokrater kommer att påbörja bygget av Norrbotniabanan nästa mandat period. Ett oerhört glädjande besked. Det är viktigt inte minst för att näringslivet i Norrland ska kunna fortsätta utvecklas och ha säkra transporter för sitt gods. Men det är också viktigt att kommunikationerna fungerar för oss som bor i norra delen av Sverige. För Robertsfors del skulle det innebära ca 20 minuter till Umeå och ca 24 minuter till Skellefteå. Då hamnar vi i ett väldigt intressant läge!

Jag har suttit i Norrbotniabanan gruppen i fyra år för att Norrbotniabanan ska börja byggas. Det har ibland varit positiva tongångar när till exempel Eu-ställde sig bakom bygget och ser vikten av att Norrbotniabanan byggs. Det är viktigt för hela Europa anser Eu. Däremot så har regeringen varit helt likgiltig. De har inte vela lyssna på oss. Andra projekt i södra Sverige har ansetts viktigare. Infrastrukturministern har inte ens läst den projekt plan som Norrbotnibanan AB lagt fram för att finansiera delar av banan.

När jag läser Helena Lindahls blogg att Norrbotniabanan lyfts fram på centerkonventet blir jag fundersam! Det är väldigt märkligt för i den infrastruktur propp som centern står bakom och som räcker till 2025 så finns ingen Norrbotniabana med. Snacka om dubbla budskap. Alliansen och inte minst moderaterna vill inte att Norrbotniabanan ska byggas. De vill inte ens sätta sig ner vid ett förhandlingsbord. Det krävs en ny socialdemokratisk regering för att Norrbotniabanan ska börja byggas och som ser till att hela Sverige ska leva!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>