Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Fler jobb, bättre skola och värdig välfärd

I går kunde vi läsa borgarnas valmanifest. Ett av de tunnaste dokument på väldigt länge. Var är ideérna, visionerna och målen. Har alliansen missat att arbetslösheten har stigit, skolresultaten sjunkit och stora överskott vänts till stora underskott i statens finanser. För mig innehåller alliansens valmanifest upprepningar av tidigare politik och som vi redan sett konsekvenserna av och som misslyckats.

Idag presenterar vi socialdemokrater vårt valmanifest! Vi väljer reformer för framtiden och investeringar i fler jobb och en bättre skola istället för fortsatta skattesänkningar och vinstjakt i välfärden.

Vi presenterar reformer på 40 miljarder kronor allt för att stärka den svenska välfärden. Fler människor i jobb och minskad arbetslöshet. En skola i europeisk toppklass. En politik som kan möta klimatförändringar, en åldrande befolkning och globalisering samt bättre vård och minskade klyftor.

Slopad pensionärsskatt för fattigpensionärer, höjd sjukpenning och a-kassa är ytterligare områden.

Vad skulle detta innebära för Robertsfors kommun?

Robertsfors kommun skulle få ytterligare 9 miljoner för att stärka kvalitén i skola, vård och omsorg. Kommunen skulle kunna anställa 4 nya lärare, vilket skulle innebära mindre klasser i förskoleklass och lågstadium. Fler speciallärare. Lärarinvesteringar på 2 miljoner i kompetensutveckling/höjda löner. Sommarskola.

11 traineeplatser/praktikplatser i vård och omsorg, trainee på fritids 4 st. 10 st extra tjänster i skola och omsorg. Förstärkt vuxenutbildning 16 platser. Minskad arbetslöshet och mindre utbetalningar i försörjningsstöd m.m.

En röst på socialdemokraterna den 14 september innebär ett bättre Sverige. För alla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.