Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Gemensamhetsboende – i Ånäset!!

De senaste fyra åren har vår äldreomsorg klättrat i olika mätningar och rankas idag som en av Sveriges bästa. Vår politik bygger på omtanken om varandra. Vi kommer att fortsätta arbeta för att det ska finnas olika boendeformer och för att alla skall få service efter behov och känna trygghet och trivsel.

Vi socialdemokrater vill under nästa mandatperiod bland annat verka för:

Skapa ett gemenskaphetsboende i Ånäset

Verka för en boendeform för psykisk handikappade i kommunen

Förstärka hemtjänsten samt införa en fri hemtjänsttimme till alla över 75 år.

När jag läser oppositionsrådet Bäckströms bloggar blir jag väldigt bekymrad! Att han i sin blogg offentligt kritiserar tjänstemän hur de handlägger ärenden tycker jag är väldigt anmärkningsvärt!!! Har han synpunkter eller åsikter om hur ärenden handläggs ska han framföra dessa till kommunens högst ansvariga tjänsteman- kommunchefen. Att sedan oppositionsrådet inte är nöjd med beredningssvar som presenterats i de politiska mötena och istället kräver återremiss kan han varken belasta tjänstemän eller majoriteten för. Senast boendeformer i kommunen var uppe var den 13 Maj 2014.

Vi socialdemokrater har under de senaste fyra åren ökat på investeringsbudgeten år från år och 2015 föreslår vi kommunfullmäktige att kommunen ska investera för hela 35 miljoner! En tuff investeringsbudget men som vi anser är nödvändig och som vi sett till att kommunen har ekonomi för.

Vi har sagt väldigt tydligt att de senaste åren har vi prioriterat barnen i investeringsbudgeten. Kommunens barn ska ha tillgång till vettiga och ändamålsenliga lokaler och god arbetsmiljö. Därför satsar vi på utbyggnad/tillbyggnad av förskolor, renovering av skolenheter m.m. Vi har satsat på ökat underhålla av vägar, vatten och avloppsledningar, bredband, offentliga rummet och mycket mer. Detta arbete kommer vi att fortsätta med.

Vi socialdemokrater vill fortsätta att utveckla kommunen och kommer under de kommande åren att bland annat verka för att ett gemenskaphetsboende blir verklighet i Ånäset.

Trevlig helg

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.