Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Fp och Magnus är ute och cyklar!

Folkpartiets gruppledare i Robertsfors kör med samma skrämseltaktik som övriga borgare i alliansen. Han lyfter frågor som inte finns. Men ett visst erkännande ska jag ge honom, i vissa frågor är folkpartiet i Robertsfors väldigt tydlig och det är centralisering, centralisering och centralisering.

Jag är övertygad om att det är viktigt att barnomsorg finns nära där barnfamiljer bor. Det är viktigt att skola för de minsta eleverna finns så nära boendet som möjligt och en kommunsammanslagning är inte lösningen. Vill Magnus avveckla olika enheter så får han driva de frågorna själv!!

En politikers viktigaste uppgift är att vara visionär! Är det något som vi socialdemokrater gjort de senaste fyra åren så är det att utveckla kommunen. Vi har tydligt pekat ut de områden som måste förbättras och avsatt pengar till detta. 2015 har vi avsatt hela 35 miljoner i investeringsbudgeten.

Det är viktigt att en ny förskola byggs i södra kommundelen, det är viktigt att Lillbergets förskola renoveras eller att det blir ett nybygge. Det är viktigt att förskolan i Ånäset renoveras.Det är viktigt att kommunens barn vistas i anpassade lokaler för den pedagogik som bedrivs idag och inte 70-tal.

Det är viktigt att kommunen fortsätter förbättra vägar, avlopp och vattenledningar, utbyggnad av bredband osv. . Men om byggnaden ska vara röd eller vit, fyrkantig eller rund eller var den bästa platsen är. Det ska inte politiken själva bestämma utan tjänstemännen gör utredningar i samverkan med medarbetare och kommuninvånare. På så sätt får vi hållbara och långsiktiga lösningar.

Vi socialdemokrater kommer att fortsätta vara tydliga och ha visioner. I budget kommer vi att fortsätta prioritera skola, vård och omsorg. Vi höjer till exempel grundskolans budget med över 10% 2015, för att stärka kvalitén ytterligare. Vi ökar bemanningen i hemtjänsten med 3-4 tjänster 2015, vi anställer praktiksamordnare för att minska arbetslösheten ytterligare samt förbättra integrationen.

Vi kommer att fortsätta att förbättra det offentliga rummet i hela kommunen. Det ska vara trivsamt att bo och vistas i vår kommun.

Vi kommer att fortsätta med en nära dialog med näringslivet. Ökat strävande efter ännu bättre lokala upphandlingar, arbeta för nya arbetstillfällen och ett gott företagsklimat.

Det är med denna politik vi socialdemokrater går till val på och som vi söker väljarnas förtroende de kommande fyra åren. Med en socialdemokratisk regering som ser till att stärka vård, skola och omsorg före skattesänkningar för de rikaste så ser det riktigt bra ut!

Trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.