Elbilsbloggen

Resan fortsätter…

Jag har fått tillbaka min elbil. Vilken lättnad, de lyckades laga den. Efter jobbet på tisdag kunde jag hämta ut min hett efterlängtade bil från verkstan. Den  är inte helt klar, några plastbitar saknades och skall dit på fredag.

När jag startade bilen för att åka hem så lyste en ilsket röd varningslampa på instrumentpanelen. Jag stönade högt för mig själv och tänkte ”Nu börjas det igen”. Verkstadspersonalen körde in den och kollade upp vad som skulle visa sig vara utslitna bromsbelägg. Bromsbeläggen har hållit i 10000 mil och jag vet inte om det är mycket eller lite. Däremot känner jag mig lite besviken, jag trodde att de skulle hålla längre.

Det känns som om jag aldrig använder bromsen eftersom elmotorn bromsar och regenererar el tillbaka till batteriet, vilket oftast räcker för att ta ned hastigheten. Naturligtvis så använder jag bromsen då och då, men det är försumbart jämfört med hur mycket jag bromsar med en ICE- bil (en bil med ”Internal Combustion Engine”). Jag vet att bilen ibland ”stödbromsar” med de mekaniska bromsarna om den ”induktiva” bromsen inte räcker till, men förhoppningen var att det skedde sällan. Jag skall under kommande vecka räkna hur många gånger jag använder bromsen på elbilen!

PM/190214

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.