Pernilla Persson, Nordmaling

Mjölkpriser

Hörde för ngn vecka sedan prat om det hät med mjölkpriser, om hurvida det är dyrt eller billigt och vad mjölkbonden har kvar per liter…

Jag kan inte förstå dom som köper klöver mjölk eller Euroshoppers mjölk, hur tänker dessa personer undrar jag. Att gynna lokal producerat måste väl vara att föredra, och tycker verkligen folk att mjök är dyrt ? Otroligt tycker jag ,mjölk måste väl vara det absolute billigaste dryck vi handlar i dag i en affär, och med tanke på vad den innhåller måste det ju anses som prisvärt. Jag skulle gärna vilja höra tankar och ideer från dom som köper mjölk som inte är lokal producerat ! Vad är det som gör att dom väljer andra märken !?

2 kommentarer

  1. Kajsa

    Håller fullständigt med dig, köp lokalproducerad mjölk! När man köper klövermjölk, euroshoppers mjölk eller för den delen Arlamjölk så gynnar man ju det öppna landskapet i andra länder eller södra Sverige och det ser jag ingen anledning att göra. Jag köper alltid lokalproducerade mejeriprodukter, jag vill se kor på bete, jag vill se ett öppet levande landskap även i framtiden!

  2. MJÖLKBONDEN

    Håller bara med. Mjölkpriset på mjölken vi levererar skiljer sig inte nämnvärt mot det vi fick för 20 år sedan. men priset på allt annat som vi bönder behöver i vårt jordbruk har stigit med flera hundra procent t ex disel, foder, gödning mm. Konsekvensen av detta blir mindre i börsen åt oss bönder. Och konsekvensen av det blir våran lönsamhet minskar så fler och fler får sluta. Konsekvensen av det blir att vårat öppna landskap växer igen. Så hjälp oss att hålla ett levande landskap med betande kossor längst era sommar semestervägar. KÖP LOKALPRODUCERAT VÄLJ NORRLÄNDSKT!!!!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.