Ansvar?

 

Ordet samhällsutveckling kan uppfattas på många olika sätt. Utveckling har något att göra med framåtskridande och förädling. Men vad är samhället för något? Och vad är det egentligen som skall utvecklas? Åsele har en mängd kompetenser att tillgå i kommunens organisation. Vi ska med hjälp av dessa kompetenser på olika vis driva en hållbar utveckling av samhället, genom planering, genomförande och information.
Ansvar handlar om att ta hand om sina uppgifter/åtaganden. Alla har på något sätt mer eller mindre ansvar för sina handlingar. Tar man ej ansvar blir det olika konsekvenser för individen och de som berörs av bristen på ansvarstagande.
Ordet sammhällsutveckling kan liknas vid att förbättra för brukare, öppna för nya brukare och kvalitetssäkra verksamhet som ett trygghetsboende.
Ansvar är att med sikte på uppsatta mål genomföra förändring så att man inte äventyrar framtiden med orealistiska ekonomiska mål

Man kan säga att en gisten och otät båt åker man inte vidare med, man tätar läckorna, öser båten och ser till att få segel satta och ta ut en kurs istället för att i panik ösa och driva omkring utan plan som ett sjunkande skepp

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.