Sak eller person?

Saknas sakargument så kan man med härskartekniker försöka förringa, förlöjliga eller negligera den som för fram ett budskap och då har man blottat sig för att sakargumenten tryter man har inga egna alternativ och man fösöker "skjuta budbäraren"

Att vara kritisk hör till människans natur, att ta reda på vad som ligger bakom de händelser som vi påverkas av är också ett naturligt beteende.

När man sen granskar och utvärderar den information man tillskansat sig och kanske även delar med sig till andra av sin egen subjektiva bedömning och ibland kryddar med egna värderingar och/eller fördomar så är det inte ett naturligt eller bra beteende.

Använder man information på sådant sätt att det ska gynna enskilda eller särintressen och inte tar den objektiva bilden av händelser så blir det en svag och urvattnad historia som inte håller i längden.

 

2 kommentarer

  1. Lars-Göran Nyström

    Peter:jag tror mig förstå att ditt inlägg ska ses mot komunens nuvarande styres motstånd av en bred uppslutning i komunen.Jag tycker att ni i familgen(i folkmun ni som styr i komunen nu)ska lyssna till vad Åseles framtid säger.Det måste vara bra med ett brett ansvar för verksamheten.
    Det kan också vara så att dina ord passar in i erat eget budskap

  2. Peter Lindström

    Kritik ska komma fram, men den bör då hålla sig till saken och tillföra något.
    Om man tycker att något gjorts fel så bör man komma med ett alternativ som man anser vara bättre. Det är ett sätt att driva saker framåt.
    Har man inget alternativ utan ” skjuter budbäraren” för att slippa fler förändringar/ budskap att komma fram då är det härskartekniker som får formen av diktatur och det hör inte hemma i en demokrati
    I demokratin så är det majoritetsbeslut som visar på bred förankring
    //Peter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.