Arbetsmarknadsenhet

Regeringen saknar ansvar och framtidstro anser jag.
De utanförskap i samhället som man drivit på med förändringar i i trygghetsstemen och de kollektiva försäkringssystemen har skapat större klyftor.
Insteget på arbetsmarknaden har försvårats men fallgroparna att ramla ut från arbetsmarknadens trygghet har blivit större.

I kommunstyrelsen idag så har vi från Socialdemokraterna och Vänstern tagit initiativ till en arbetsmarknadsenhet för att minska utanförskapet och hjälpa människor tillbaka i arbetslivet.
Resurs i centrum som vi kallar det ska i samverkan med samhällets aktörer, arbetsförmedling, socialkontoret, försäkringskassa och andra offentliga myndigheter jobba med detta.

Vi ser att samhället har blivit kallare under borgerlighetens styre och allt mer av uppgifter och ansvar läggs ut på enskilda kommuner. Vi, S och V , tror dock att inrättandet av en arbetsmarknadsenhet i kommunens verksamhet som samverkar med lokala näringslivet och ordnar praktik och olika former av arbeten är bra för individen, kommunen och hela samhället.
Att ungdomar inte kommer in på arbetsmarknaden, att folk blir utförsäkrade från trygghetsförsäkringarna är inte ett system som vi kan acceptera, när det nu är att konstatera fakta att samhället inte tar ansvar så måste vi reagera på kommunal nivå och göra bästa möjliga för individerna som kommer i kläm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.