parternas syn

 

Förhandlingar  handlar Ibland om hur olika parter tolkar skrivningar, information, lagtexter och beslut.

Vad som är mest rätt, vem som har de starkaste argumenten måste ibland avgöras av tredje part. vi har domstolar med kunnig personal och även lekmän som ska hjälpa till och medla i denna typ av förhandling, när parterna ej kommer överens eller om något gjorts som är lagstridigt.

Här finns ett säkerhetssystem för att överpröva det resultat som domstolar förmedlar, kan jämföras med det varsel om strejk som kollektivavtalsparterna kan tillgripa. Det finns naturligtvis även här sk. ramar dvs regelverk för hur parterna ska göra vid tvist. Inför varje steg av prövning måste parterna redovisa sina argument och ibland komma med fler och bättre för att ges möjlighet till ytterligare prövningar. Därefter får parterna acceptera besluten och lära av dem för att inte komma i samma situation som tidigare.

Vid tvister så är det naturligt att man tittar på hur liknande situationer lösts tidigare i olika rättsinstanser för att undvika att driva det som inte går att nå fram med, då brukar man söka kompromisslösningar som dock är en bit på vägen mot det mål man hade.

Även små steg leder dock framåt

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.