Populism eller verklig politik

På lokalnivå, i kommunerna vill nog alla politiker kommunens bästa. Sen kan vissa välja att driva enskilda saker utan att se till helheten i kommun. Men sen är det ju statsmakterna och regional nivåer som ger förutsättningar och villkor för lokalpolitiken.
Hans Lindberg kommunalråd i umeå skrev

Det är viktigt att kontinuerligt träffas och ha kontakt mellan de olika politiska nivåerna, kommun, region/landsting och riksdag för att skapa förståelse för våra olika ansvarsområden och de olika utmaningar vi ställs inför utifrån detta. En fungerande relation är avgörande för att vi på ett bra sätt som Socialdemokrater skall kunna arbeta tillsammans.

Rikspolitiken styr och ger förutsättningar för stora delar av den kommunala politiken. Det är därför av stor vikt att våra företrädare i riksdagen har kunskap och förståelse för de möjligheter och utmaningar som kommunerna ställs inför.”

Då måste vi som lokala politiker ha goda kontakter med vår partikamrater på de andra nivåerna för att kunna kommunicera informellt enkelt och tydligt.
Alltså för att ha möjlighet att ändra förutsättningar måste man ha en riksorganisation i ryggen. Annars blir det inget av.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>