Knivar i ryggen

Politiken är inget undantag, snarare tvärtom. I arbetslivet, på skolorna, samhället i övrigt så finns den fruktansvärda avundsjukan. Men inom politiken har jag uppfattat att denna sjukdom är mera utbredd. Blod eller vatten, det rinner lika lätt om avundsjukan slår till. De som lägger ner många, många timmar av sin fritid på att jobba för ett samhälle man tror på. Ett samhälle som är tryggt och bra och har framtidstro och nytänkande. Där man sätter samhällets bästa före sig själv. Det är vardagen för fritidspolitiker. Möten på kvällar, på helger, material som ska läsas in, planer på framtid som ska formas ja listan kan göras lång. Olika politiska grupperingar försöker vinna mark och framhävda de egna tankarna, på bekostnad av andra politiska grupperingar. Och i de egna leden finns även där avundsjukan…
Det låter enkelt, alla vill jobba för bra lösningar och nya sätt att angripa samhällsproblem. Men några sätter det egna jaget före samhällsnyttan. Att vara förtroendevald innebär för MEJ att man ska representera de som valt en. Detta är det absolut finaste förtroende man kan få. Då måste man göra avkall på egna intressen, föra talan för de som finns i samhället och våga stå för de som är utsatta, hamnat utanför samhällets norm. Alla har samma värde, oavsett inkomst, bil, eller annan samhällsstatus. Många människor i vårt samhälle behöver stöd och hjälp. På olika sätt, vid olika tidpunkter i livet. Det är då samhället ska vara tryggt och stödjande. Födsel till ålderdom, och ibland vid nått eller flera tillfällen däremellan ska samhället erbjuda trygghet och omtanke. Politikerna ska ge dessa förutsättningar. På lokalt plan, i län och region och på riksnivå måste vi jobba för att skapa ett samhälle som bygger på allas lika värde. Vi måste utveckla och förnya, använda resurserna = pengarna på det smartaste sättet för alla. Jag tror att alla kan bidra till ett bättre samhälle, vi har olika förutsättningar bara. Det gemensamma målet för alla som engagerar sig politiskt är ett bättre samhälle, vägen dit och vad som är bättre skiljer dock mellan olika politiska grupperingar. Att då bli angripen av politiska motståndare är det man får förvänta sig, graden av angrepp, fulspel kan dock variera. Men när angreppen kommer bakifrån är det svårt för de som tagit på sej ett samhällsansvar att värja sig. Här måste de olika politiska grupperingarna stötta och skapa bra klimat att jobba med samhällsfrågorna. Här är mitt visdomsord, stötta dina politiker, de jobbar för dej.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>