Ett år går fort. Del 3

Vi hade haft stora ytor, utrymmen i massor. Hur skulle det funka att bo i ett mycket mindre hus? Jag/ Vi hade ju kört husbuss…… där är det compact living. Det här kommer nog att funka. Litet hus med stor altan som har en utsikt över sjön. Stort garage och en vedbod på trekvart.

Två skåpbilar möbler, men mest flyttlådor. Ganska många släpvagnslass med utegrejer, garageprylar och några maskiner. Då var garaget fullt med grejer.

Vi hade en del möbler med men köpte nytt så att det skulle passa i huset för en varannanveckasfamilj, tre grabbar och en gymnasietjej på annan ort och jag som jobbar borta varannan vecka. Mitt i detta organiserade flyttkaos så blev Lotta sjukskriven, hon hade gått in i den berömda ”väggen”. Vi hade jobbat hela sommaren båda två, för att få ta semester när mörkret och kylan skulle komma. Husförsäljning, flytt, sjukskrivning. Då var det otroligt skönt att få lämna allt för två veckors värme, bad och slappande långt bort från vardagsstressen och allt annat. Lomsjö är en aktiv och social by. Det var julbord precis när vi flyttat in. Men vi var borta på semester. Att missa chansen att lära känna de nya grannarna kändes tokigt. Vi bjöd in alla bybor på ”nypåbyn fika” så snart vi kommit tillbaka. Det var jättetrevligt, nästan alla kom förbi. Att få ansikte och namn på nya grannarna var roligt. Och nästa år sa vi att då är vi hemma när det är julbordsdax.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>