Ett år går fort 4

En vinter med snö, mera snö och ändå mer snö. Jag som var borta på jobb, traktorer som var sålda. I Lomsjö bor det flera med maskiner så det gick leja för snösvängen. Här var det enkelt och okomplicerat, folk kommer in på en kopp kaffe å lite vardagssurr närhelst det passar. Alla hejar och har tid för en pratstund när man är ute eller tittar förbi. Grannar hjälps åt med allehanda bestyr. Vi har flera livaktiga föreningar på byn. Bygdegården, fisket, småviltjakten och många fler. De flesta byborna finns med överallt och hjälps åt med det som ska göras. Vi avrundar aktiviteterna med en grillning eller mat på bygdegården och ibland är det fler som äter än det finns boende i byn. Man kände sej välkommen från första stund. Jag fick börja läsa på om byns historia för att förstå vad som var stora händelser och vilka som bott i byn och härstammar härifrån. Det närmade sej första julen i Lomsjö. Det är en högtid som jag tycker har blivit så kommersialiserad och fel. https://www.facebook.com/1584031349/posts/10213293791451005/

Så vi for iväg till en liten stuga med sprakande brasa.

Men det blev julmat och umgänge hos svärmor också.

Några dagars välbehövlig ledighet kom därefter, det är väl det jag uppskattar med jul. Att umgås med släkt och vänner, njuta enkel god mat och dryck och bara vila och ta det lungt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>