Ett år går fort 12

Alla resor är äventyr på olika sätt. Förra veckan flängde jag runt Sverige på en massa spännande saker. Jag hade satt ihop programmet på en valupptakt, skönt när det gått bra och deltagarna är glada.

00DB6B6C-49D6-43E2-9B48-8DE328783EEB

Många inspirerade valarbetare som nu fått energi för att starta upp valrörelsen. Medans Lotta och jag sitter på Pontus in the air och njuter av en räkmacka med rökt majonnäs. Resan började i Umeå, bagaget incheckat och bytt till lätta reskläder. Mellanlandat i Sthlm och sedan 13 timmar flygresa. När man landat i Phuket och kliver ur planet så slår värmen och fukten rakt in genom kläderna. Passkontroll, bagagekontroll och sen leta reda på den väntande taxin. Som inte fanns där! Telefonerna funkar ju bra där, det var bara att ringa och boka en ny, vänta i två timmar och sen åka en timme upp efter kusten. Trevligt att träffa Bum, hon ursäktade taximissen. Hade sett fel på fligtnr. Nu var det vars vi skulle bo, fanns inget bra på sommerhouse där vi tänkt bo. Men på gatan nedanför fanns en liten bungalow på Bamboo resort.
Vi har varit här förr så vi tar oss snabbt iväg till en uteservering vid stranden för att få god hemlagad thaimat. Phadtai och friedricegarlic med Chang till i den 32 gradiga värmen, enkelt mysigt och gott. Efter en god natts sömn så var det att gå till något litet ställe för frukost. Sen den milslånga stranden, med små serveringar, solstolar att vila i efter sköna dopp i havets 29gradiga vatten.

7C46B0D9-B17B-484A-ACF2-263C1E599695
Sen följer ett par dar med lugn och ro. Nedvarvning 2.0 .
Äta när man blir hungrig, bada när man behöver svalka, promenera, ligga och läsa och sova när man är trött. Livet kan vara bra enkelt, och skönt i det här klimatet. Naturligtvis träffar vi några vänner sen tidigare resor och några från Thailand som man lärt känna. Man kan umgås över en bit mat, skratta och och ha trevliga stunder på något matställe, där man gärna sitter flera timmar. Varje resa träffar man nytt folk, lär känna människor från olika delar av världen, det vi har gemensamt är ledighet i denna del av världen med ett underbart klimat.
”Gott sällskap gör resan kort”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.