Ett år går fort 22

Efter en helg i Göteborg med studier så är det skönt med ”norrlandsluft” igen. Med Lomsjön framför huset så är det sällan vindstilla, det kan blåsa på riktigt ordentligt. Bergvärmen drar ner tempen inne när solen lyser. När det är kring nollan kan de därför kännas ruggigt inne, speciellt när det blåser. Funderar på att sätta in en vedkamin för att höja mysfaktorn och sen blir det mer luftväxling oxå. Tro nu inte att ja är missnöjd m bergvärmen, tvärtom så är det de bästa man kan ha. Underhållsfritt, sotningsfritt och behöver inte fylla på nånting. En riktigt bra driftsekonomi är ett stort plus. Finns även en pelletsanläggning i huset men den har jag inte ens proveldat. I garaget däremot sitter det en elpanna och luftvärmefläkt. Det står visserligen en vedpanna där oxå men den är inte inkopplad på golvvärmen än. Med närmsta sjö på nästan 600 ha drygt 100 meter från huset så blir det en hel del utevistelse på fritiden. Blev vald som ordförande i fiskevårdsområdet så nu ska jag gå fisketillsynskurs tillsammans med en till här på byn. Då får vi förena nytta m nöje och hålla koll på fiskeverksamheten i sjöar och vattendrag när man är ute, Lotta säljer fiskekort så redan där har vi lite koll. Vi vill ju ha hit fiskare men dom måste ju följa reglerna som fvo satt upp. Och allt smakar ju så bra ute över elden.

3B5E6715-8E37-492A-9AA0-8998E185DE77

Om man vill laga något annat , (inomhus) så tipsar jag om renskav på Peters vis. Man börj me svampen, kolla va man ha och ta en halvliter svamp. Smörstek och slå bort överskottsvätska. Sen smörstek man skaven, krydd på m vitpeppar, chili, rökt paprika och örtsalt. Sen på vä 1/2 liter grädde m lite fin soya i. När det börj på kok ihop så slå man på en dutt liquid smoke.

Funka bra tillsammans m ungstekt pären, sötpären eller pasta. Snabbt, gott å enkelt efter en utedag när förråden behöver fyllas på inför nya arbetsdagar.

 

”Livet är det som händer medans du gör planer för framtiden.”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.