Ett år går fort 26

En vecka fylld av arbete, håller utbildning. Först Skellefte sen umeå.

Hotellfrukostar må vara trevligt men att sitta i fönstret hemma och få dela frukost med nära och kära slår det direkt. När de flesta arbetsdagarna är på annan ort så betyder lugnet och ”hemmakänslan” desto mer. Efter så kort tid, och ändå så ”hemma” är en skön känsla. Här trivs vi, Lotta, jag och barnen, även om dom bara gör ” halvtid ” här.

B3C7330D-8B9F-411E-9696-C157F560EE5F

 

Arbetslivet, med många personliga möten. Olika erfarenheter och bakgrund. Jag är på olika orter, på olika företag och möter så många människor. Att utbilda, lära ut är väldigt berikande även för mej. Jag lär mig nya saker, ser en massa olikheter och upptäcker att jag måste gå djupare in i den verksamhet jag håller på med. Det är en skön känsla när gensvarets – Ahaa, var det så här, kommer. Med alla mina barn, deras uppväxt och lärande så har jag sett olika motivationsfaktorer driva det framåt. Ibland lätt och ibland jätte tungt och jobbigt. Att vara ” varannanveckasförälder” ( tre grabbar som bor hemma än, hos oss varannan vecka och en gymnasieungdom som ganska sällan kommer hem) gör att jag hinner reflektera mer. Och förhoppningsvis även ge mer, varannan vecka.

Trygghet, värme och mat men också utmaning och äventyr är några delar för att vilja, våga och kunna lära nytt eller utvecklas. De gäller både barn och vuxna. Man måste våga prova nya vägar, lära nytt. Om livet går ut på att enbart förvalta det som vi en gång fått, oavsett kunskap, rikedom eller position. Då blir livet bra trist och grått, men ett visst mått av trygghet. Vi vet hur morgondagen ser ut. Blir tyvärr ingen utveckling så. För att utvecklas, gå vidare  så måste man lära mer, våga prova mer och tro på sig själv

814A74F0-C2FE-4BEB-A81C-A88956275915

 

Trygghet och lugn behövs också för utvecklingen, som stöd och återhämtning.

Både i arbetslivet och i verkliga livet så är det likadant. Att då bo så man får njuta solnedgångens ljus och känna lugnet men ändå energin som finns alldeles framför huset, det är livskvalité det.

”idag är det enda du kan påverka, gårdagen är historia och morgondagen tanke”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.