V 35 ett år går fort

Hemvändardagar, marknader, festivaler. De arenor där folk möts, där vill jag att vi från arbetarrörelsen finns för ett snack. Tankar som nöter och funderingar om framtid som vi vill ska komma i dagen. Att få prata påverkan i samhället, eller bristen av den. Det finns oro, irritation, rädsla men också mycket framtidstro, uppmuntran och glädje över hur bra man tycker att det fungerar. Allt är lika viktigt att få höra och diskutera. Vi har inte alla svar men Det är det här som ger oss färdriktning. Styr vi efter kartan, fungerar våran värdegrund? Om ingen vill åka med på den tänkta färden så måste vi vara tydligare med vilka mål våran färd har eller korrigera kursen så vi når de mål som är viktiga för ”passagerarna”, (medlemmarna, väljarna).

AB785C51-651D-49B7-A7D8-C48DA3236251

 

Europaparlamentet, valet som väldigt få bryr sig om. Trots att mer än hälften av de nya lagar som kommer i Sverige är implementeringar av EUregelverk. Påverkansmöjligheten fanns när det behandlades i parlamentet, och där har Sverige ett ganska litet inflytande. Vi är för få svenskar, liknande med glesbygdsfrågorna i Sverige…… vi är för få. Ni vet väl vilka politiker som kommer från norra Sverige, från glesbygdskommuner? Det är dom företrädare som vi eventuellt kan hoppas göra glesbygdens röst hörd. Dom som företräder oss i beslutande församlingar är folkvalda, alltså vi har lagt vårt öde, framtiden i deras händer. Då måste vi också påminna dom om det uppdrag vi ålagt dom

1ED8F2C8-C4C8-43B8-8852-F9562F93C2BD

 

En del liknar politiker/förtroendevalda vid stenstatyer, som enbart syns/hörs när det är val, när de vill ha nytt ” förtroende”. I vissa fall finns det en hel del sanning i det. När man försöker organisera närvaro, deltagande av engagerade människor, mitt i semestertid då får man också se vilka som har värderingarna och drivkraften att påverka, förändra och att osjälviskt jobba för rörelserna. Jag har dock mycket bra folk runt mej, som engagerat jobbar på, möter, diskuterar och argumenterar. Ibland blir det dock tunt och då försöker man räcka till själv. Sjudagarsvecka igen eftersom trästock var på helgen, det är för övrigt en härlig festival med många diskussionssugna även fast den är alkoholfri. ( kan rekommenderas). Och ännu en vecka har passerat, inte hunnit med Lomsjö särskilt mycket men…… kommer tid kommer råd säger man.

” en skrifts öde beror på läsarens intelligens”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.