politikergranskaren

Varför ger Ni politikers bloggar tummen upp?

Av , , Bli först att kommentera 1

Jag undrar hur de flesta politiker kan få ”tummen upp” av Er läsare. naledningen till att de får tummen upp är antingen på att Ni läst deras blogg men inte förstått, eller har Ni inte läst deras blogg utan bara ger tummen upp för att de tillhör det parti Ni röstar på.

 

Jag har personligen saker som ger mig varningsignaler för politikerbloggar, och de är de som har ”selfies” i deras blogg med mer kända personer. Det är för mig ett tecken på att de gillar bara att syhnas.

 

Sen så har Ni flertal av våra politiker som bloggar, men som vägrar ta in ommentarer som är kritiska och som vägrar svara på kommentarer. Detta är höjden av förakt för väljarna.

 

Jag kommer i denna ”blogg” publicera alla de inlägg jag kommer skriva till politiker och då ser Ni vilka som inte vågar ta in kritiska röster.

Bli först att kommentera

Varför finns det förakt mot politiker?

Av , , Bli först att kommentera 1

Man pratar ju om politikerförakt ganska ofta och nog kan man tycka det är konstigt att folk röstar på folk som ska vara förtroendevalda men som man egentligen föraktar.

Men det är inte så konstigt egentligen. Jag personligen hyser stort förakt mot politiker, både på riskdagsnivå och kommunal nivå och anledningen är enkel. De bara sprider lögner, förvanskar sanningen eller så klagar de bara på de andras politik men verkar inte kunna försvara sin egna.

Detta gäller alla partier och jag kommer personligen inte att rösta på något parti i kommunalvalet i Umeå kommun just pga av lögnare,förvanskare eller så gillar jag inte den politik de står för.

Så här ser jag på politiker från vårt län så vilket parti kan jag rösta på?

Lennart Holmlund: Ja, en av de största lögnhalsarna som finns, och blir han tillrättavisad så skriver han oartigt att ”man inget förstår”, och sen vägrar han ta in riktig fakta som visar sin okunninghet. Se bara detta med hans tjat om svavedirektiv. Jag vet inte vad en byggnadsarbetare har för kunskap om fartygsdrift t ex men han hävdar att man hade fel då man skrev att det finns teknik som gör att man kan använda högsvavligt bränsle, men det kan man inte enligt honom. Varför ger folk han 13 st tummen upp för i denna fråga, är det för att han ljuger eller?

Sen har vi Edward Riedl. Han förvanskar statistik, skriver han har så mycket att göra så han hinner inte svara inlägg på 2 månader, men det spar ju ngen tid. Han använder sig av tvivelaktig fakta, bl a skrev han hur bra Alliansen ordnat med antalet miljöbilar, men han skrev inte att antalet som kan klassas som miljöbilar också hade ökat. Sen använder han ofta av Politikfakta.se, men vägrar erkänna att det är en otrolig Alliansvän som står bakom den, dvs inget oberoende organ.

En som verkar vara reko, i alla fall om han håller sitt löfte om att inte skälla på andra utan prata om sitt partis vilja bara är Peder Westerberg. En eloge för det, men tyvärr representant för ett parti jag inte kan tänka mig rösta på.

Tamara Spiric, en som säger sig vara för arbetarparti men som direkt verkade få storhetsvansinne och hamnade i bråk, med de anställda.

Anders Ågren, svarar inte på kommentarer, har i stort sett aldrig arbetat utan är en politisk karriärsmänniska, inger inget förtroende.

Sverige Demokraterna, aldrig, med en sån vedervärdig människosyn så är det uteslutet.

Kristdemokraterna, aldrig, tror hellre jag la rösten på SD istället för på KD. Den för KDU är bara för privatisering av allt, Vattenfall,ja allt ska till det privata, varför sveska staten inte ska få äga något vinstdrivande vet jag inte, men denna man, aldrig jobba, han verkar veta.

Nej, som Ni ser, vilken är värd Ert förtroende av dessa?

En politker som inger förtroende, men som inte tillhörde ett parti jag gilar men han ska ändå ha en eloge är den förste försvarsministern i Alliansens regeringstid, Mikael Odenberg. Han kunde inte stå för regeringens försvarspolitik, utan avgick.

Se hur KD gjrde, de ville ha sänkt skatt på pensioner men röstade för sänkt krogmoms, var fanns deras moral? Hade de sagt NEJ så hade regeringen gett pensionärerna sänkt skatt.

Bli först att kommentera

Hej världen!

Av , , 1 kommentar 0

Välkommen till Västerbottens-Kuriren – Bloggen. Det här är ditt första inlägg. Redigera eller radera det. Sen är det bara att börja blogga!

1 kommentar