www.mwillman.se

Vill man så kan man!!!

INGEFÄRA – 5 ANLEDNINGAR ATT ÄTA DET VARJE DAG

Ingefära är kroppens bästa vän! Äter du ingefära varje dag kommer hjärtat, hjärnan, magen och lederna att älska dig! Här är fem underbara anledningar till varför du ska äta ingefära till frukost, lunch och middag. Eller i alla fall en gång per dag!

1. Magen älskar ingefära
Mår du illa kan du tugga på en bit ingefära och visste du att ingefära minskar gasbildning? Det är dessutom toppen att äta om du drabbats av diarré.

ingefära fakta

 

2. Gör dig frisk
Så fort du börjar känna dig sjuk – proppa i dig ingefära! Ingefäran förhindrar och lindrar förkylning och innehåller massa antioxidanter. En annan bra sak med ingefäran är att den verkar anti-inflammatoriskt. Det bästa är om du regelbundet äter det tillsammans med maten. Gör smoothiejuicesoppa och te med ingefära eller riv det över maten.

ingefärste recept

3. Ingefära för hjärtat

Ingefära ökar blodflödet i hela kroppen. Äter du ingefära får du ett lägre kolesterol och bidrar till att förhindra högt blodtryck, stroke och hjärtsjukdomar. Bra på alla sätt!

4. Smal med ingefära
Ingefära ökar matsmältningen! Enligt en studie från Columbia University förbränner du 43 fler kalorier om du tillsätter en tesked ingefära i frukostjuicen.

ingefära bra för kroppen

 

5. Ingefära mot migrän
Lider du av migrän kan det vara en bra idé att ofta äta rå ingefära. Det ska lindra illamående och motverka inflammatoriska ämnen i hjärnans blodkärl. När du märker att migränanfallet är nära – drick en kopp starkt ingefärste eller ät en stor bit rå ingefära.

ingefära brist

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.