Rabih Ballout (KD)

För ett mänskligare Sverige och ny ansvarsfull opposition i Umeå

Sverige, nolla i utrikespolitiken.

Av , , Bli först att kommentera 5

 

 

Olof Palme var den enda som utrikespolitiskt stod för nånting i vårt land. Han stod på folkens sida,deras självbestämmande, befrielse, kampen mot fattigdomen och ockupation, utan att ta alldeles för mycket hänsyn till olja eller eget intresse.

I och med hans försvinnande på världsarenan, stannade hela Sverige. Varken socialdemokraterna eller nåt annat parti lyckades fylla tomrummet. Vi började svaja mellan att tycka ingenting och tycka ingenting. Bilden av Sverige som ledande i kampen för demokrati bleknade för varje dag.


 

Kulmen nåddes när vår store komikern Carl Bildt blev statsminister, och senare utrikesminister. Sverige tappar trovärdighet nu när komikern Carl Bildt Tycker synd att Mobarak som fick sitt folk emot sig. Enligt Carl Bildt stod Mobarak för ”stabilitet” i regionen trots allt.

Vilket stabilitet som kommer före demokrati och yttrandefrihet??? Är det att blunda för Israels ockupation -67 av palestinsk internationellt erkända mark eller suezkanalen som endast är öppen för Nato??


 

Idag är det folket i Libyen som demonstrerar för frihet och demokrati med livet i insats, med bar överkropp vandrar dem mot en psykopat diktator som satt skräck både på sitt eget folk och omvärlden, men ÄNDOCK tar så himla emot komikern Carl Bildt att be Gaddafi att dra åt helvete… istället säger han att han ” inte vill ta någons sida” ! Han manar tillsammans med EU för ” icke våld”. Gud va jag skäms……. att oljan som Gaddafi pumpar ut i EU är plötsligt viktigare än folkets demokrati. Att alla hundratals miljarder han betalar ut för Lockerbie affären med alla nyvunna vänner i EU är viktigare än mänskliga rättigheterna.


 

Sannolikt representerar Carl Bildt den officiella hållningen för Sverige, men han representerar varken mig, mina åsikter eller värderingarna.


 

Jag är kristdemokrat, en sann sådan…. varken Alf Svensson eller Göran Hägglund.

Bli först att kommentera

Ett enormt lyft för Umeå……tack Anders

Av , , Bli först att kommentera 2

Mellan den 30 juni och första juli kommer rikstinget för kristdemokraterna att hållas i Umeå, där cirka tusen personer kommer att samlas i staden, från politiska ombud, journalister, entreprenader, föredragshållare, företagare och många fler att bidra till exponering av vår stad under 3 dagar.

Under 3 dagar alltså kommer Umeå att vara riksnyhet och under  förstoringsglas för hela riket.

Oavsett om man är sympatisör för kristdemokratin eller inte, så kommer hela staden, från hotell, restaurang , affärer , lokaler och hela Umeå med omnejd att uppleva den goda frukten av en sådan tillställning. Detta är tack vare Anders Sellström och dess kontakter och engagemang han har högre upp.

Är det fler politiker i andra partier som känner utmaning att verka för liknande stora arrangemang för vår stad ?

Kör på då…….

 

Bli först att kommentera

Disko halal / lite humor och ironi

Av , , Bli först att kommentera 0

 

Jag har inte skrivit nånting sen valdagen den 19 sep. Dels hade jag mycket att göra men även att chocken inte  hade lagt sig än efter valresultatet. Fast själva resultatet var ändå ganska väntat med tanke på hur och var det blåste och vilka strömningar hela valet hade. Jag hoppas att resultat är en liten parentes i det svenska politiken och riksdagen och att det ska rättas till inför 2014. Jag är mycket hoppfull.

Men det är inte det jag vill skriva om nu utan bara om burka / hijab, eftersom motståndarna till heltäckande tyg påstår att det är ett hinder för människan, men motståndarna vet inte ett smack om vad de snackar om.

Kika här först och bilda egen uppfattning sen :)

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/0k6Uu6NB7P4?fs=1&amp;hl=sv_SE"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/0k6Uu6NB7P4?fs=1&amp;hl=sv_SE" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

Bli först att kommentera

100.000 nya jobb på måndag

Av , , Bli först att kommentera 2

Det vill rödgröna skapa. Fler personal inom vården, skola, barnomsorg och äldrevården. Men det vill ju alla.

Men för att nå dit måste vi skapa två jobb inom den privata sektorn som finansierar varje jobb inom det offentliga. Det säger rödgröna inget om. Ja om man inte vill köra statens finanser i botten förstås.

Detta kan vi uppnå genom tillväxt och företagande. Det måste bli billigare, framförallt enklare att både anställa, förenkla regelverken, förenkla skattesystemen och mindre byråkratin för företagen. Företagen ska i förstahand fokusera på nya affärsidéer, produktion och marknadsföring, inte att uppfylla statens behov av byråkratin.

Återigen, billigare att anställa , men knappast billigare att säga upp personal.

Både jag och mitt parti anser inte att LAS är hämmande varken för företagen eller tillväxten i Sverige, därför är det viktigt att inte rota i arbetsrätten om det inte gagnar alla parter lika mycket på arbetsmarknaden.

Arbetslinjen hotas inte av LAS, snarare tvärtom.

Bli först att kommentera

Att taktiskt rösta.

Av , , Bli först att kommentera 3

Allt tyder på att alliansen för sverige vinner valet, det verkar inte vara snack om saken. Men stora frågan är om man får majoritet att regera med, där beslutsfattandet och stabilitet är a och o för en sittande regering. Eller om SD blir mer eller mindre en mästarvåg som kommer att skapa politisk oro, ekonomisk ostabilitet och investering flykt från landet, för att inte tala om Sveriges anseende utåt som får sig en rejäl skakning.

Maud Olofsson har varit mest både regeringstrogen och allianspartiernas gudmor, oftast på centerpartiets bekostnad ( varför den låga siffror), inte minst i kärnkraftsfråga, dock hon är ansvarig för att det går så bra för regering som det gör.

Göran Hägglund är regeringens ljus, utan honom hade alla sociala reformerna fått stå tillbaka, från äldrevården till baromsorgen till pensionärerna.

En röst på moderaterna är en röst på moderaterna, medan en röst på Kristdemokraterna, centern och folkpartiet är en röst för alliansen, kom ihåg det.

Medan en röst på den andra blocket är en röst på Chaves liknande politik, där Venezuela förvandlades under socialismen från topp 3 i sydamerika till botten 3, allt i rättvisans namn, där jämlikheten uppnåddes genom att göra medelklassen till fattiga. För att inte tala om grannosämjan som socialismen skapade i regionen.

Fundera noga på var du vill lägga din röst, den är mycket viktigare än du tror.

Rösta, och rösta kristdemokratiskt.

Bli först att kommentera

Tappat lite fart.

Av , , Bli först att kommentera 1

Jag höll på syna rödgrönas val " manifest" , område efter område, kvar fanns bl a kultur, omsorg,näringsliv, pensioner m fler, men känns inte meningsfullt längre. Jag har tappat lite fart helt enkelt.

I lördags i valstugan insåg jag att många hade poströstat redan, dels för att man hade bestämt sig, eller för att göra bort det hela eftersom man hade fått en överdos av val och politik, dessutom finns det kvar "tunga" debatter att lyssna på sista dagarna.

Ingen kan skapa ett perfekt samhälle, det gäller istället att övertyga väljarna om vem som har den bästa politiken för ett välmående samhälle, där var och en utifrån sina förutsättningar kan bidrag med något för vår värld.

Var med och ta din del i att skapa välfärden, alliansen är garanten för en sån satsning.

Bli först att kommentera

Rödgrönas ”manifest” utan politik

Av , , Bli först att kommentera 1

 

 

 

 

Migration:

 

Rödgröna har svårt att komma överens om migrationspolitiken och därför lämnat frågan därhän. Eftersom partierna står långt ifrån varandra i dessa frågor så är det intressant att se vilket parti som kommer att behöva ge sig mest. De har i alla fall lyckats enas om att alla kommuner ska vara skyldiga att kunna ta emot flyktigar.

Knäckefrågan har varit amnesti för gömda flyktingar och arbetskraftinvandring.

 

 

Förskola

Rödgrön vill investera i ett kvalitetsprogram och öka läratäthet till nio lärare per 100 elever. kostnaden är EN miljard 2011 och två 2012-2014

 

 

· rödgröna vill ta ett nationellt initiativ för att motverka mobbning och annan kränkande behandling i skolan. Ja men hur?? Varför gjordes inget under alla dessa år (S) styrt landet??

· förbättra modersmålsundervisningen,

· Skriftliga omdömen ska ges från första årskursen så att det är tydligt för elever, förälder och lärare hela tiden vad som krävs för att nå målen. – en glädjande acceptans för regeringens politik, trots ständiga protester tidigare under mandatperioden.

· För att varje elev ska ha möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och för att främja pedagogisk mångfald ska det vara möjligt att avvika från den nationella timplanen. Kristdemokraterna vill slopa timplanen, eftersom man inte kan ha målstyrning och individualisering samtidigt med innehållsstyrning i skolan

· Betyg ska ges från årskurs sju. accepterar inriktningen på Alliansens politik men går inte lika långt för att särskilja sig på något sätt.

· Gymnasieskolan ska ge alla högskolebehörighet.

· Rödgrön kommer redan 2011 att införa ett Ungdomslyft för att ge unga arbetslösa möjlighet att läsa in gymnasiet med rimliga studievillkor, och vill därefter gå vidare med ett bredare Framtidslyft som ska omfatta fler grupper. Framtidslyftet är opreciserat och därmed saknar innehåll.

Redan 2011 vill rödgröna investera i ett brett Kompetenslyft för förskolans personal och ta ett första steg för mindre barngrupper.Men Kompetenslyft för förskolan har redan alliansregeringen genomfört. Under åren 2009-2011 satsar regeringen totalt 600 miljoner kronor, för att ge förskollärare, barnskötare med flera inom förskolan möjlighet att fortbilda sig. Under tre år kommer cirka 13 500 personer som jobbar i förskolan att få ta del av fortbildningssatsningen.

rödgröna vill också införa en rätt för barn att gå 30 timmar i förskolan – även om de får ett syskon eller blir arbetslös. Kristdemokraterna säger Nej till 30 timmars förskola. 15 timmar per vecka är tillräckligt för staten att reglera och om kommuner vill erbjuda mer så är det upp till dessa kommuner. ( rödgröna med LH i spetsen får gärna införa det i Umeåkommun ).

Rödgrön vill även lagstifta om nattdagis och barnomsorg på obekväm arbetstid, men vi säger nej till obligatorisk barnomsorg genom lag eftersom hälften av kommunerna inrättar nattis på frivillig väg för att möta medborgarnas behov.

· Om det finns utrymme för fler reformer under mandatperioden vill rödgröna också sänka avgifterna i förskolan, genom sänkt maxtaxa, kostnaden är ju 2 miljarder, vi säger nej till det eftersom det gagnar mest de som har det bäst.

 

I morgon kollar jag mer på andra områden som "manifest" för rödgröna tänker gå till val med – och vinna valet- men det är en helt annan sak.

 

 

 

 

 

Bli först att kommentera

Otur för Maud ikväll.

Av , , Bli först att kommentera 2

 

 

 

Ikväll sändes flera program samtidigt som Maud oloffsson skulle upp på direktsändning. Idol, sverige- san marino och förstås mitt stora intresse tennis i US open. Det är otur för c att det blir så här, nu när vi behöver all uppmärksamhet för att förklara för svenska folket vad vi vill göra nästa 4 år. Personligen spelade jag in utfrågningen för att kolla det i morgon.

Däremot var  Lars Ohly´s politik i förrgår som väntat, dock blev jag ändå förvånad över 3 saker.

1- Att han ändå ville driva kvoteringen av föräldraförsäkringen stenhårt av princip trots massivt motstånd, där bröstpumpen redan har blivit "en hit ".

2- Sex timmars arbetsdag, trots att programledarna talat om att sån reform kostar 270 miljarder, ryckte han på axlarna och hånfullt svarade att han trodde det skulle kosta mer, " skattesänkningen gick på 100 miljarder " svarade han.

3- På frågan om att experter och ekonomer kallar hans politik oansvarig , svara han att det är normalt att motståndarna tycker så. Alltså han kallar experter och ekonomer för motståndare.

I övrigt var Lars Ohly samma Ohly med lugn röst och tryggt uppträdande som döljer stora brister på insikt och perspektiv på omvärlden.

i morgon blir mer av rödgrön " manifest". Bland annat, migration och skola /förskola som hamnar under mikroskopen.

Bli först att kommentera

Missa inte Lars Ohly ikväll.

Av , , 1 kommentar 5

Ikväll kl 20:00 kliver in Lars Ohly  i studion för den politiska utfrågningen, nu är det hans tur att svara på hur han ser på samhället, och vilken framtidsvision han hyser.

Det blir väldigt intressant att följa, särskilt för de osäkra väljare, för det är deras möjlighet att definitivt bestämma sig  om  varför man ska rösta blått, helst kristdemokratiskt.

För mig är det lika intressant också att följa utfrågningen , eftersom jag är nyfiken på höra om han svarar som jag tror att han kommer att svara, med tanke på att vänstern är enspårig , lätt genomskådad och har en outvecklad perspektiv på tillvaron, så kan man redan svaren.

Glöm inte att vinst inom skola, vård och omsorg inte får förekomma. Vinst överhuvudtaget helst inte bör förekomman även i andra branscher. Företagen som ger oss jobb och bidrar till samhället med största andelen, ska tyglas eftersom de är giriga. De får inte heller  tjäna mer än vad som är rimlig kostnad.

Pengar får hellre inte finnas, utan tjänster och gentjänster, så alla kan vara lika och hjälpsamma mot varann, ju mer jag hjälper till dessto mer hjälp får jag själv etc…

Att sticka ut från normen är inte ok, då ska man buas ut, tryckas ner eller klottras…..

….osv.

Snälla missa inte föreställningen.

1 kommentar

Sjukförsäkrings ”manifest” liknande 06

Av , , Bli först att kommentera 3

 

 

 

 

Oppositionens viktigaste förslag:

  - Förbättra företagares möjligheter att själva välja egen karenstid.

  - Nej till bortre tidsgräns i sjukförsäkringen

  - Höjt tak i sjukförsäkringen

  -Höjd ersättningsnivå i sjukpenningen till 80 procent under hela perioden

  - Avskaffa 180-dagarsprövningen av arbetsförmågan – ersätt med mer individuella rehabiliteringsplaner.

  - Övergångsregler för dem som redan har omförsäkrats. De som 1) inte återvänt till arbete 2) inte återvänt till sjukförsäkringen efter tre månaders karens 3) inte befinner sig i något arbetsmarknadspolitiskt program med aktivitetsstöd, anställningsstöd eller lönebidrag 4) inte studerar med studiestöd – omförsäkras och får rehabilitering och stöd för att komma tillbaka till arbete. De som är 58 år ska ha möjlighet att ansöka om förtida pension med ersättning motsvarande sjukersättning på hel- eller deltid.

   

  - Bred utredning för en långsiktig hållbar och modern sjukförsäkring

         - Investera mer i rehabilitering.

   

  Detta är rödgrönas förslag i sjukförsäkringen, samma sjukförsäkring som kollapsade 2006.

- för det första stora satsningar sker på att höja inkomsten under sjukskrivningen istället för att satsa på rehabilitering eller individanpassad återgång till arbetslivet.

-För det andra märkligt att avskaffa den rehabiliteringskedja som hittills har fungerat. Sedan den infördes för två år sen så har sjukfallen blivit kortare och färre.

- De går tillbaka till den politik som innebar att alltför många lämnades i långdragna, passiva sjukskrivningar utan någon hjälp eller stöd tillbaka till arbete.

- De som i dag omförsäkras enligt alliansens modell ska återigen "omförsäkras" enligt oppositionen till "rehabilitering" eller "stöd för att komma tillbaka till arbete". Svårt att se vad som är nytt med detta. Syftet med nuvarande omförsäkring är precis detta. 2/3 av dem som omförsäkrats har också gått ut i arbete eller annan sysselsättning, inte tillbaka till sjukskrivning. Det är en otrolig framgång.

  Förslagen är mycket tunna innehållsmässigt. De är vare sig handlingskraftiga eller konkreta. Undra vad kommunalrådet LH säger. 

 

Bli först att kommentera