De har all anledning att göra det!

Moral och/eller etik
Kapitalet har ingen moral eller etik, jo k
apitalet har EN ENDA moral och det är maximal profit alla förstår ju att något måste göras, men inget görs.  I fall man önskar tillämpa någon annan moral, till exempel att uppfylla vissa behov så är det omöjligt.

Till exempel
Titta till exempel på alla norrländska jordbruk som fått läggas ned på grund av bristande lönsamhet, medans matfusket grasserar med inblandning av hästkött, vattenbuffelkött och andra ingredienser i våra livsmedel som inte deklareras och som är ett direkt hot mot vår hälsa. Mediciner som djuren fått i sig som tillexempel tillväxthormoner får vi i vår tur får i oss. Ärliga matproducenter får lägga ner sin verksamhet på grund av bristande lönsamhet! Vi skulle behöva flera matproducenter i norrland som skulle kunna leva på och försörja sig i den näringen!
 
Lastbilstransporter
Även oärlighet i transportsystem där utländska förare satt konkurrensen ur spel.
Jo kapitalet har EN ENDA moral och det är maximal profit alla förstår ju att något måste göras, men inget görs.
 
Äldrevården
Alla dessa rapporter om äldrevården som att man väger blöjor för att se om våra äldre kan ha dessa lite längre för att maximera vinsten. Äldre som blir undernärda, misshandlade inlåsta och till och med fastbundna!
Jo kapitalet har EN ENDA moral och det är maximal profit alla förstår ju att något måste göras, men inget görs.
 
Och nu Blaikengruvan
Blaikengruvan där
ScanMining AB och dess dotterbolag Blaikengruvan AB har sett till att miljön kommer att bli förstörd, lakvatten från gruvdriften kommer förmodligen att rinna ut i Umeälven, om nu inte skattebetalarna går in och ser till att det inte ska bli en miljökatastrof. Jo kapitalet har EN ENDA moral och det är maximal profit alla förstår ju att något måste göras, men inget görs.
 
Borgarna odlar sossehatet
De stora ekonomiska krafterna inom borgerligheten som odlar sossehat, de hade all anledning att göra det för efter valet 2014 kommer allt att vridas rätt igen.
 
Minska klyftorna
Då kommer den nya välfärdsstaten att minska klyftorna rejält, vinstens andel av produktion kommer att bli lägre, skatterna för pensionärer och vanliga löntagare kommer att bli lägre, de privata ägarna av företag kommer att få svårt att blir riktigt rika på bekostnad av miljö och direkt oärlighet.
 
Listan kan göras längre när det gäller vinster i välfärden, sjukvård, äldrevård och skola men väljer att stanna!
 
Borgerligheten sneglar hela tiden på USA där man försöker ta efter allt vad man orkar, man till och med utelämnar svenska medborgare till utländsk makt (USA)
Det har gått bra för de rika, det gick ännu bättre för rika i en del andra länder, som i USA, allt är faktiskt bättre i USA så åk dit.
·         Privatskola med statlig finansiering för de välbärgade
·         Privat sjukvård där man köper sig förbi operationskön
·         Privata väktare istället för polis
·         Privata museer
·         Privata tv-bolag
·         Privata behandlingshem
·         Och underbar privat åldringsvård nere i Palm Springs och Florida
Det är så borgarna vill ha det men kommer att stöta på patrull!

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.