Sommaren kom!

 Nu när semestrarna är slut så kom sommaren…

Jag ska väl inte beklaga mig, jag som är föräldraledig och "bara går hemma om dagarna". Jag hinner ju kanske njuta av några soliga dagar. Ligga och glassa i bikinin lär det inte bli tal om, men så är jag heller ingen bikinimänniska. 

Idag fyllde vi upp badpoolerna, E drog lilla rutschbanan till lilla poolen och så åkte dom skjuts ner i vattnet! Kul hade dom minsann! Icke att förglömma så har dom en sån där elak mamma som ska skoja och spruta vatten på dom också när dom minst anar det… hehe… inte för att dom klagar. "På mig, gör på mig!" hojtar dom.

Sen blev det cykling för hela slanten!

Jag brukar stänga för uppfarten när mannen jobbar, för mina stora dom älskar att cykla på vägen. Något dom inte får. Men ack så gärna dom gör det i alla fall..

Notera dom stora cyklarna och cykelkärran som står i bakgrunden, det är mitt "fina" men väl fungerande staket när jag är själv och gubben jobbar.

Lille A, han pysslade med sitt..

Jag hittade åt en solhatt med Dunderklumpen som jag sydde till E när hon var liten, A kan nästan ha den! Huvva vad tiden går!

Hatten sydde jag i början av min "sykarriär" så den saknar namnlapp och vissa justeringar har gjorts på mönstet i efterhand men oj, vad jag älskar den här hatten! Älskar tyget, Dunderklumpen är bara så tidslöst och fint tycker jag!

Lille A är piggare idag, ingen feber men fortfarande lös i magen (jaja, ska jag säga jag som inte vill läsa om andra ungars bajs men skitsamma, haha) men såg ikväll att det är en tand på G. Kan det ha varit "bara" den som har spökat? Hoppas det!

Här har vi Ernst 1 och Ernst 2. Dom mysigaste ur kull 2 (enligt mannen i alla fall)

En fin trefärgad ur kull 2. No name, jag tycker den är döfin! Men svårt som rackarn att fånga färgen bra… här blev det inte alls bra men men,..

En av svartingarna ut kull 3, i bakrunden syns båda Ernst och en svartvit unge.

En svartvit unge från kull 3 får avsluta det hela.

Och hur vet jag då vilka ungar som tillhör vilken mamma? Jo, jag skulle faktiskt para om systrarna Graaf, och när jag skulle ta ut dom ur buren så såg jag något mystiskt. Eller rättare sagt, den svartvita höll faktiskt på att föda!

Senare skulle jag kolla till boet, ungarna låg nämligen utanför allihopa. Men oj vad förvånad jag blev att hitta fyra ungar i boet! Två var bruna, en trefärgad och en gråaktig. 

Den bruna systern Graaf har alltså fått två bruna, en trefärgad och en blå. Resten av ungarna tillhör den svartvita systern Graaf. Alla ungar har ju samma pappa och mammorna är systrar så egentligen kvittar det ju. Jag trodde inte alls att så många av ungarna skulle överleva, men peppar peppar…än så lever dom och frodas! Nu får jag till och med ta i ungarna utan att den svartvita morrar och ska bita av mig fingrarna. Kanske blir hon kvar som avelshona ändå? Den som lever får se…

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.