Kalas och tjocksockar

Idag har vi haft barnkalas här hemma. Stora tjejen fyllde ju år i slutet av december. 6 år har hon hunnit bli, fast det har jag nog redan skrivit om flera gånger.

Så, idag kom några av hennes kompisar. Hon fick bjuda tjejerna i klassen och sedan två kompisar "utanför" som hon brukar leka med. Egentligen skulle hon ha velat bjuda fler men alla ska ju rymmas också.

Det blev glass med chokladsås och strössel, och grädde hade vi vispat och skivat bananer till dom som ville ha det. Jag och Edla gjorde maränger med bitar av mörk choklad i igår, och så hade jag rullat chokladbollar. Tanken var att hon skulle hjälpa till med bollarna också, men hon stack iväg till en kompis och övergav sin gamla mamma 😉 Det funkade det med!

Kalaset höll på i 1,5 timme. Tycker att det räcker alldeles tillräckligt. Nästa år kanske vi kortar ner det till en timme… vi får se. Hoppas alla hade roligt i alla fall. Minus klubbincidenten på slutet, men barnen lär ju överleva ändå. (Nej, ingen satte i halsen eller så, det blev "bara" lite bråk om en klubba) 

 

En av sakerna jag inte vill vara utan är tjocksockar. Färg spelar inte så stor roll egentligen, men visst är det roligt om dom är fina.

Jag går typ jämt runt med tjocksockar. Och kofta. I love it! Tjocksockar ska ju vara VARMA, och helst snygga… men jag har ett par fulsnygga sådär som har fått växa lite grand… egentligen är dom fula (tyckte jag först) fast nu är dom favoriter. Tyvärr så är dom typ uppnötta, och utöver dom har jag två par andra varav ett par värmer sisådär. Sockar överlag har jag nästan inga, inga par i alla fall. Men vaddå, en av varje färg går väl? Eller?

Så, nu har Rebban som sagt lärt sig sticka. Och jag har stickat en socke! Ingen tjocksocke, utan det blev i ett tunnare garn, fast jag gissar att dom kommer värma något mer än vanliga bomullsstrumpor. Jag hoppas det. 

Och vet ni vad? Jag stickar från tån:

Fördelar:

– Du kan prova socken under tiden du stickar så du får perfekt passform

– Du behöver aldrig fundera över var du bör avsluta skaftet för att påbörja foten

– Inget restgarn! Vill du sticka upp hela nystanet så blir det högre skaft och inget restgarn. Perfekt! I alla fall för mig som gillar höga skaft..

 

Tvärfor på Coop idag före middagen, vi hade ju glömt köpa tomater till tacosen… väl där så hittade jag det här garnet: (bilden är lånad från nätet)

Nu har jag sockprojekt på gång!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.