Livet slut vid 13

 En 13 årig flicka har tagit sitt liv genom att hoppa framför ett tåg. Förädrarna har förlorat en dotter, mor/far föräldrarna förorade ett barnbarn och framför allt: flickan förlorade sitt liv. Varför? Bland annat på grund av trakasserier på nätet tror polisen. 

Faran med nätmobbing är att det sker i det tysta. Ingen hör, men dom som vet om det kan se. Varför säger ingen någonting? Hur många fler unga ska behöva må så fruktansvärt dåligt att dom hellre hoppar framför ett tåg i stället för att stanna kvar och leva sitt liv – bli vuxna?

För er som inte sett den amerikanska dokumentären Bully: Se den! Så otroligt sorglig och tragisk men vi vuxna måste börja lägga oss i vad ungar och ungdomar gör med varandra. Bakom ett skratt kan det gömma sig en stor smärta. Bara för att en är dum så betyder det inte att det är okej för andra att hänga på. Vi måste även lägga oss i vad andra föräldrars ungar gör, alla måste kunna säga ifrån för det är inte alla föräldrar som lär sina barn vad som är rätt och fel.

www.svt.se/dox/bully gå in och läs om dokumentären, och om du har möjlighet: se den!

 

En del dagar så undviker jag faktiskt att läsa och se eller lyssna på tragiska händelser, för att det gör för ont. Vissa saker kommer för nära.

Ikväll när jag läste om den här stackars flickan så tänker jag på I, som snart varit borta ett helt år. Jag tänder ett ljus och hoppas att hon har det bra där hon är, drickandes på sitt kaffe och tittar ner på sina nära och kära – och jag hoppas att hon funnit frid.

En kommentar

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Jag tycker, precis som alla andra, att det är fruktansvärt, en 13 åring ska inte ens veta vad ”ta livet av sig” innebär eller betyder, det finns så mycket annat dom ska göra och hålla på med i den åldern.

    Sen detta gängtryck, alla som hakar på, men säkert vet inte ens 95% vad det egentligen handlar om, dom går med, bara för att alla andra gör det. Så tragiskt…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.