Ditten och datten, men våren är på väg!

 Jajjamen, du läste rätt; våren ÄR på väg!

Idag ser det ut såhär i mina hemgjorda små krukor: 

I dom små, faktiskt köpta småkrukorna så kommer det pelargoner och stockrosor lite smygande. I plastbunken som tillfälligt får tjäna som kruka så växer solrosor med en väldig fart.

Mjölkkartonger och gräddförpackningar är bra som såkrukor! Här kommer frilandsgurka och så har en liten blyg gurka för saltinläggning tittat fram i den bredvid. Såg sedan att chilin är på gång att komma upp ur jorden. Det ska bli en härligt grön vår har jag bestämt!

Idag åkte jag iväg till biblioteket och satte mig. Det går ju halvdåligt att plugga här hemma när barnen är i full gång, plus att det blir mer gjort på bibblan, det finns liksom inte så mycket annat att göra där. Titta bara vad flitigt det ser ut:

Och ja, såklart kom ju colan med i bild 😉

Sen, hem för mannen skulle iväg på möte. Åkte iväg och hämtade Edla på förskolan, drog iväg hela unghögen på Ica för vi skulle ha lite bröd och sånt där nödvändigt. Förmanade dom stora hela vägen dit att "nu lyssnar ni på mamma" och sånt där bla bla bla som ungar älskar att höra. Eller inte.

Men jo, det gick faktiskt ritkigt bra! Dom höll varandra i hand så vi såg nog roliga ut där vi kom och gick över parkeringen allihop som i ett led. Men glada var dom och lyssnade gjorde dom. Dom fick bestämma bröd och varsitt pålägg, dom skulle ha prickig korv och rostbiff. Rostbiffen är för övrigt redan slut. Sen skulle dom ha varm korv med bröd, för det är gott att fika nån dag till mellanmål (hoppas på bra väder på onsdag), och sen gick Edla helt sonika och hämtade en ask med vindruvor och två askar med jordgubbar för det skulle dom ha. Det fick dom också. Jordgubbar och vindruvor tycker jag är helt okej "mitt i veckan" gotta! Sen, ut med vagnen och ungar till bilen, packa i bilen, in med ungar och vagnen i affären, ut med ungarna igen och på med bälten…pjuh! Man blir helt slut! Men glada barn ger en gladare mamma, då orkar man lite till.

Väl hemma så fikade vi mellanmål, hela ÅTTA mackor delade vi på! Stortjejen åt upp hälften av dom åtta… hon var hungrig! Sen fick dom bestämma middag. Spaghetti och korv och bacon. Dom orkade inte så mycket, tur då att jag inte hade gjort särskilt mycket mat… det gäller att vara förutseende. Däremot efterrätten gick ner!

Efter jordgubbar med grädde så hade vi nagelvård på samtliga tre trollungars fingrar och Algot och Edla fick varsin klippning och badning från topp till tå. Båda blev korthåriga, till Edlas stora förstjusning. Hon har ju haft en tjorv som tovar ihop sig så fort hon tar på mössan eller ligger ner i soffan eller sängen – inte så roligt för en håröm liten donna. Så nu åkte håret. Det växer ju ut igen, och så kan det vara skönt i sommar med lite kortare hår. Hon tycker själv att hon blev fin. Vi får välan se hur det ser ut i morgon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.