Döskallesjal

Tänkte bjuda på en liten sneakpeak på vad jag håller på med för tillfället. Har hittat tillbaka till virknålen nu för en tid sedan och håller nu på att virka en döskallesjal. Garnet jag gör den i är Big Verona (finns att köpa på bla, coop) och jag valde virknål nr 5 till det här projektet. Jag trodde att ett nystan skulle räcka till sjalen men det gjorde det inte, var tvungen att köpa ett till nystan för att kunna få sex skallar på rad längst upp som jag hade tänkt, men nu i efterhand så skulle det nog ha räckt med fem skallan. Men, ju större sjal ju mera värme i vinter!

Jag gillar färgerna i det här garnet, blir lite camouflageaktigt och lite tuffare än enfärgat. Tycker att det passar bra ihop med döskallar. Som avslutning runt sjalens sidor så håller jag på att göra en bård i svart, också det i Big Verona.

Big Verona är bra eftersom det är 200 gram i ett nystan, men nästa sjal tror jag att jag kommer att virka i ett mera naturnära garn. det må vara dyrare men det värmer bättre och känns inte lika syntetiskt mot kroppen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.