Lösa tänder

E visade mig en lös tand idag när jag hämtade henne på skolan. Den var jättelös.

Sen ville hon inte ha något mellanmål för då kunde tanden lossna. Sen kände hon väl att hon var hungrig så då skull hon ha en smörgås. Men det gjorde ont att tugga. Då ville hon doppa den i mjölk så att det skulle bli ”mackagegga” som hon sa. Men det fick hon ju inte… söleri sölera…

Jaja, hur som helst så visade jag att man kan ju faktiskt riva bitar och stoppa bitarna i munnen… jaja, så nu springer hon runt här och river bitar från mackan och äter. ”Man behöver faktiskt inte tugga med den lösa tanden” säger hon. Nej, just det. ”Och man kan faktiskt vara utan tänder för då får man helt nya av tandläkaren.” Jajjamen, då vet ni!

Veckan blir fullspäckad, ungefär som vanligt. Full rulle, som det ska vara. I morgon går jag en dagtur och sen är det föräldramöte på minstingens dagis. Onsdag blir det Vilhelmina, torsdag plugg, sedan har jag helgen på praktiken också så nu är det full fart framåt som gäller.

Köpte ju garn till stickade, tovade tossor på marknaden. Första paret är snart färdigt, ska bara avsluta med dom sista varven på den andra sedan ska trådarna fästas och sedan in i maskinen och tova och forma dom. Hoppas dom blir lika bra som jag tror. Första gången jag tovar sådana, alltid lika spännande när man tar ut och ska forma till.. Nej, här kan jag inte sitta, ska gå ner och titta vad ungarna gör. A sover i alla fall, skönt med ett litet avbrott sådär mitt på dagen. Skulle också kunna tänka mig att gå isäng en stund, men det skulle väl inte likna nåt.

Fick besök idag från Knaften. Alltid trevligt med lite vuxensurr och barnlek, fastän det blev lite blod och ajaj från en av ungarna. Fick beskrivet hur man stickar en tumme så nästa projekt kanske blir tovade vantar, får se om jag kanske är tvungen att sticka ett till par tossor först bara. Dom var ju superenkla… men det beror på resultatet av det första paret. Den som lever får se!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.