En liten bebis

Ikväll såg jag en liten, liten bebis. Så söt. Dom flesta bebisar är ju söta, som små dockor som mejslats ut till perfekta små varelser. Dom nästlar sig in i hjärtat på något vis.

Nej, jag blir inte sugen, inte det minsta. Jag skulle gärna vara gravid igen, för att känna dom där mysiga stunderna. Men sen kommer ju den där tiden när det sparkas och bufflas runt i magen i tid och otid, och sen ska ju bebisen ut och efter förlossningen går man runt och är som en levande död ett tag mitt i all känslostorm. Och sen blir bebisen större… behöver jag fortsätta?

Jag älskar mina barn, men.. nej, jag känner mig ganska klar faktiskt. Det är en härlig resa att vara med på, att se dom små personerna utvecklas och bli större, upptäcka världen.

Idag kom E hem från skolan och berättade att hon har kommit på vad hon vill ha när hon fyller år. Hon vill ha ett sånt där fint pennfodral med pennor, kritor, linjal och sudd. Många i hennes klass har sådana, och en flicka i klassen har ett rosa med hästar på. En pojke har ett rött med bilar på. Tjatade på om det hela eftermiddagen.

Ja, men vad gör man? Hon har ett pennfodral med pennor i sin bänk på skolan. Men som sagt, vad gör man? Jo, man åker förbi affären på väg på kvällsskolan och såklart köper man ett sånt där pennfodral till 6-åringen. För inte ska hon ju behöva vänta tills hon fyller år. Först var jag på Ica, skulle faktiskt köpa mig en dricka och en karamell. Mannen jobbar inatt så jag har vardagslyxat lite och sett en film och bara varit, helt själv med sovande barn och såklart Himla som benvärmare. Sen sprang jag in på Åhlens och köpte det där pennfodralet. Fast jag trodde det var tomt så jag köpte pennor också, hade lite bråttom där innan skolan, var ute i riktigt sista minuten. Hur som helst, nu ligger fodralet med pennorna och väntar på köksbordet. Jag ringde hem till E och berättade att jag hade köpt det och lyckan i hennes röst… obeskrivligt. Tänk att man kan bli så glad för en sådan sak.

Ikväll då på skolan, så blev det som kort så vi tog lite fika och hade väldigt trevligt. Nästa träff på måndag, ska bli väldigt kul! Alltid kul att komma ut och träffa lite vuxet folk.

Har virkat klart en handledsvärmare ikväll, har börjat på den andra också. Kommer bli så fint på lilla mammas armar. Gillar inte garnet riktigt sock, det trådar sig lätt men med lite bestämdhet så går det mesta. Dom blir riktigt mysiga att ha på sig i alla fall, hoppas jag. Långa blir dom i alla fall, längre än dom jag gjorde till mig själv. Ska slänga ut en bild här sedan när dom är klara. Men som vanligt med mig så har jag ju alltid flera projket på gång så det kan ta ett par dagar. Eller veckor, beroende på hur mycket jag har runtomkring mig.

Köpte två garnnystan idag också på Coop, Raggi garn 150 gram till lite nedsatt pris, klart man köper två nystan då. Vill egentligen köpa fler men vi ska väl ha nån mat den här månaden. Tror inte ungarna uppskattar att käka tjocksockar och garnrester till middag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.