Det där som inte syns

Det där som inte syns – det finns inte. Menar vissa idé lla fall. Men det finns, det känns och är lika illa som ett brutet ben.

 

Vad jag syftar på är astma. Speciellt i samband med förkylriktigt  När jag är frisk så är jag inte speciellt besvärad av min astma, då är det liksom normalt.

 

Men när jag blir förkyld så slår astman ut i full blom och jag känner mig som 80 år, minst. Och så går det inte sova för allt slem som samlas, luftrör som snaras åt… för att inte tala om hjärtklappningen jag oftast får av mina suveräna medikament. Men, utan medicinerna skulle jag inte klara mig!

 

Vissa kan nog tycka att ”det är bara att bita ihop”, vissa stör sig nog på att jag avstår saker som inte är på hemmaplan då jag har såhär. Som idag, jag var på garnrea men inte på skolan.

 

Det finns faktiskt en orsak till det: Det går i skov. Dessutom käkar jag kortisontabletter på morgonen för att klara dagen (när jag är förkyld) men derasverkan släpper på eftermiddagen. Men men, så nu vet ni det ni som stör er så förbannat och inte har nog med era egna liv. Jävligt irriterande, egentligen känner jag att jag behöver inte ursäkta mig. Men så blir jag förbannad, det är därför jag skriver här ikväll, för att avreagera mig. Ingenting annat. Tyck vad du vill, tänk vad du vill, kom inte till mig med anklagelser för jag har nog med min egen skit.

Men hur som helst. Slutklagat nu.

Jag och Knaftenbrudarna var på garnrea idag! Dagen till ära har jag haft flätor.

20140428_124224

 

Några fynd blev det:

20140428_141821

 

Dom stora nystanen är 400 grams nystan! Jag har en ide’ om att virka en filt av rutor (som om det inte är nog med mitt evighetsprojekt av rutor) men så tänkte jag att jag kanske skulle ta och sticka en dominofilt av det. Jag menar hallå, 800 gram räcker ju en bit. Hoppas jag!

Dom andra nystanen, ja något vackert ska det väl bli. Något i vart fall. Nu har jag sommaren räddad!

20140428_120534

 

Ärta fick en toalettlåda från Dollar idag, och en riktig matskål. Hon har fått tugga äpple och morötter och pellets…hon behöver feta till sig lite tycker jag. Inte så mycket men några gram till skadar inte. Jag vet inte om hon har gjort nåt i lådan än men det visar sig väl tids nog. Annars får hon väl ha den som hus.

20140428_145730

 

Jag tog ut tomatplantorna ur minidrivhuset idag och ställde i E:s fönster, hon har mest sol där under dagen. Det blev så knökfullt i drivhuset så jag var tvungen. Jag skulle gärna ha ett riktigt växthus men det får bli nån gång när jag är rik eller så.

Måste planera om alla småplantor snart, måste bara fixa lite jord först.

Men, på återseende, eller nåt ditåt. Nu ska den här tanten slemma i soffan och virka lite grand och hoppas att hon somnar innan halv fem i morgon bitti.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.