Morgonpromenad

Idag blev alla barnen hämtade av svärmor och svärfar som ska låna dom hela helgen. Fatta vilken lyx!

Men, såklart var det ju låååång väntetid från morgon till lunch, så efter frukost tog vi en skogspromenad med vovven jag och barnen. E tog Himla och sprang med henne fram och tillbaka längst stigen medans hennes bröder besteg stenar och lekte att alla stubbar var olika djur och motorcyklar. K hittade ett svärd (en pinne) och ett plygplan (en annan pinne) och A hittade en kanon (ytterligare en pinne), och E hittade en sop (också en pinne, fast med barr på), det var som småspännande.

Det är så roligt att höra på deras fantasier. Plötsligt var alla träden tjuvar och vi var dom enda som var goda så vi fick springa jättefort så att inte träden skulle ta oss, och sen blev K biten av en sjörövare så han blev förvanlad till pirat så han skulle jaga alla andra…. det tog lång tid att komma hem i alla fall, men väl hemma var det ju som dags att börja med lunchen.

Vi gjode våfflor, A hjälpte till att göra smeten och vispa grädden. Sedan gick han ut och väntade på farmor och farfar.

Nu är det alldeles tyst och stilla här i huset. Det är skönt men känns väldigt konstigt.

Jag tänkte fortsätta virka på giraffen som jag hade tänkt ge till K i julklapp så att den är klar när han fyller år men jag insåg att garnet inte räcker. Vet inte om jag ids göra den klar heller för den sista rutan jag virkade dit har jag fått göra om säkert hundra gånger. Tror jag slänger skiten och gör en ny i stället med annat garn. Kändes väldigt olönt att sprätta alla rutor och göra om skiten igen. Eller så gör jag en till flodhäst, den var då roligare att göra, fast samtidigt skulle det ju vara kul med en giraff. Jaja, tiden får väl utvisa vad det blir. Han har ju önskat sig ett gosedjur nämligen när han fyller fem år så det måste han ju få tycker jag.

Jag hade tänkt hinna sy lite i morgon också, matchande t-shirts till pappatshirten jag sydde till karln häromdagen. Får se om tyget räcker till något mer också, jag hoppas att det gör det för det var ju himla fint. Fast annars lär jag väl ha andra tyger som går att göra nåt fint av, jag har ju några meter som måste sys upp. Men det är konstigt det där, jag har hur mycket mönstrade tyger som helst men väldigt lite enfärgat. Om jag nu har nåt enfärgat kvar vill säga. Jag har ingen koll på tygerna längre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.