Näthatet och anonymiteten måste få ett stopp

Av , , Bli först att kommentera 1

Skulle du köra bil utan körkort eller köra i motsatt färdriktning. Inte registrera bilen utan stjäla en, köra både oförsäkrad och oskattad. Ett ägarlöst fordon utan kontroll från någon? Skulle du verkligen göra det och skulle det över huvet taget gå utan att bli upptäckt?

Jag tror inte det, men inom Internet kan vem fasen som helst vräka ur sig vad som helst och under anonymitet också och utan risk att bli upptäckt eller straffad. Så kan vi naturligtvis inte ha det. Flest drabbar det kvinnor och inte minst unga tjejer som får ta emot en massa nedvärderande och kränkande meddelanden. För några går det så långt att de tar livet av sig. Tycker vi det samhället är bra och att vi bara kan blunda och gå vidare som ingenting händer? Det tycker inte jag, det måste bli ett stopp.

När du köper en bil eller fordon som kräver en ägare går det inte bara köpa eller byta utan handlingar som visar vem som äger fordonet och vilken som köper. Ett registrerat ägarbyte m a o. Datorer och mobiler kan vem som helst handla utan registrering. Innehavaren behöver inte ens vara myndig. Sajterna där allt skit samlas sker i det flesta fall okontrollerat och i princip utan ansvar för dem som tillhandahåller dem. Varje meddelande som skickas via internet måste gå att spåra till en registrerad användare och måste lätt gå att kontrollera och straff utdömas därefter. Så här kan vi ju inte ha det. Det måste till både blocköverskridande samtal och även inom nu EU och även så många länder som möjligt börjar ta det här på allvar. Just nu är det den största farsot vi har. Ungefär som när digerdöden härjade. Det bara sprider sig okontrollerat.

 

Bli först att kommentera