EU-nivå eller inte?

Av , , Bli först att kommentera 0

De krigas och kämpas med näbbar klor mot, när det blir tal om att det kan finnas ytterligare en väg att gå genom att sänka lönerna och på så vis skulle även de med lägre utbildning eller ingen också kunna få in en fot på arbetsmarknaden. Om det är rätt eller fel ska inte jag ge mig in på att bedöma.

Ser vi då till alla pensionärer eller de med låg pension förväntas de klara sig på summor som vida understiger en medelminimilön. Ser vi också till hur bostadsmarknaden ser ut och även då en pensionär måste bo och ha tak över huvudet är det ingen som ifrågasätter det och då i betänkande vad pensionen ligger på för den här gruppen. En pensionär vill väl även den också leva ett normalt liv, förutsatt att denne är någorlunda vital.

Detta bevisar bara vilka diskrimineringar vi har i samhället och grupper som vi då även får kalla minoriteter blir sällan eller aldrig tagna på allvar och åsidosätts. Alla inom det etablerade samhället hyllar EU, men synar vi hur det egentligen ligger till är det många orättvisor man blundar för. Skulle vi alla dra fördel av välfärden och komma upp i de nivåer vad EU;s regelsystem säger då skulle vi också de flesta av oss vara mera nöjda. Detta som nu sker är bara ett spel för galleriet och jämför då hur man menar med sänkta löner och i kontrast med en låglönepensionär.

Min uppfattning också den jag fått är att i våra andra nordiska länder har pensionärerna en betydligt bättre standard överlag. Kan det egentligen beror på landets ledning att vi inte kommer upp de nivåerna? Med landets ledning menar jag nu både den sittande och tidigare. Visserligen får alla en höjning på 200 kr med inkomster upp 14000. Men höjs allt annat äts det snart upp. Jag tycker Sverige är för lama när det gäller ta åt oss bitar som är bra i EU. Svansa runt och klappa om varandra verkar vara en höjdpunkt och kanske en liten puss ibland, men man kommer inte så mycket längre. Grekland vet jag inte hur mycket pengar de fått från EU. Det verkar ha svårt stå på egna ben. EU kan inte bara vara ett bidragsalternativ till vissa och andra ska betala? Givetvis finns en utbredd skepticism. Med rätta.

Jag tycks mig ha hört Grekland skulle man kunna gå i pension vid 56. Här säger vi, vi måste höja pensionsåldern. Hur rimmar det?

 

 

 

 

 

 

Bli först att kommentera

Omaka par – när kommer skiljsmässan?

Av , , Bli först att kommentera 0

Miljöpartiet och Socialdemokraterna måste vara det mest omaka paret inom en regering. Det gamla Arbetarpartiet som levt på sin popularitet genom att utnyttja alla våra naturresurser under hela 1900-talet tillsammans nu med ett parti som gick till val genom att skydda miljön har i det närmaste dragit en nitlott. Ojnareskogen på Gotland som Mp lovade skulle bevaras har nu Metall (läs Arbetarpartiet) fått igenom en överklagan som vill att skogen ska bort för att säkerställa kalkbrytning och då även jobben. Det var bara ett exempel på det omaka parets viljor.

Vem som har rätt eller fel vill jag inte uttala mig om just i det här fallet. Vapenexporten som vi även kan räkna till vår tillväxt och en garant för inkomster till staten och tillika för pengar till vår välfärd är till det mesta stoppad tack vare MP. Hur man tänker finansiera allt man lovar, främst skolan vet inte jag. Bara att de inte verkar begripa att allting kostar pengar samtidigt som de verkar leva i egen fantasivärld. Det hela verkar bli en riktig tjock pannkaka som inte ens är genomgräddad och ätbar. En rest för gamarna möjligen.

Bli först att kommentera

”Svenska modellen” gäller inte för alla

Av , , Bli först att kommentera 0

Man skryter inte lite över den svenska modellen hur lönerna ska hållas uppe och inte att lönedumpningar ska ske. En yngre man med ett mindre handikapp och anställd inom Samhall hade fått ändrade arbetsuppgifter under en tid och skulle pröva på ett jobb inom gator - inslaget hittar jag tyvärr inte så det får bli ungefär som jag minns det – det visade sig när hans pappa tittade i lönekuväret var lönen minskad med 3000 kr. Från minimilönen 19000 till 16000. Som vi också vet om man bor i en större stad eller stad (även andra platser) kan hyrorna vara dyra. Hur man då tänker människor ska klara sig på lägre löner än nu minimilönen på 19000 är svårt fatta hur de tänker de som styr och ställer. Speciellt för människor som har svårt försvara sig själva verkar man helt skita i hur de klarar sig. Vi har också sett även när den här regeringen tillträdde att de som har ett handikapp eller måste ha assistans har fått det sämre. Arbete och välfärd till de friska, de som kan prestera på topp. Handikappade och sjuka eller inte full presterande hör inte hemma i den svenska modellen. Är det så?

Personen ifråga är nu sparkad och helt utan arbete

Det är heller inte lätt att leva när hyrorna stiger hela tiden och lönerna sjunker för de som inte är fullt presterande. Det är dagens Sverige. Inte 20-talet vi pratar om. Är modellen för inte fullt arbetspresterande borttagen nu? Lilla Sverige verkar blivit en anarki.

Från Arbetslinje till linjärt förfall utan arbete

Värna om de små :-) Ett skämt m a o

Bli först att kommentera

Trump förstärker USA:s kassa med 3000 miljarder (sek)

Av , , Bli först att kommentera 0

Trump är på besök i Saudiarabien tillsammans med sin hustru och dotter med svärson. Ingen av dem bar någon slöja eller förtäckt ansikte eller hår, varken dottern eller hustrun. Inga problem verkar det som trots att det är världens största muslimska samhälle/stat. Det går bra göra affärer ändå. De har sitt vi har vårt. Det har fungerat de senaste 2000 åren (minus 600), så varför gräla och bråka om de nu? Så länge det fungerar och kvinnor verkar även i Sverige bära sin huvudslöja frivilligt så då är det väl ingenting bråka om. Ibland tycker jag det tjafsas alltför mycket om religionen och allting ska ställas på sin spets. Ordning och reda har väl inget nåt emot? Se hur vi börjat få det i Sverige. Ett närmast laglöst land. Se också vilka samhällen som vuxit fram här, inte minst nazismen men även kommunismen som härjade i Europa under en tid. Eller varför inte det kapitalistiska EU. Snart har vi inga banker i Sverige. De flyttar utomlands (till andra EU länder) för att de tycker de tjänar för lite i Sverige (senast Nordea). Botten om något och ändå har svenska folket hjälpt de upp från sörjan en gång. Nu drar de. Oförskämt och oetiskt.

Senare ska Trump med följe besöka Mellanöstern.

 

Bli först att kommentera

Mummelfaktor 4 av 5 möjliga

Av , , Bli först att kommentera 1

Att inte människor i ledande ställningar kan prata så man förstår tycker jag är bedrövligt. Vi säger att invandrare ska lära sig svenska, ett av huvudmålen. Men när en svensk infödd och uppvuxen i Sverige inte pratar så man förstår, där går gränsen. Att en hitkommen från ett annat land bryter gör mig ingenting och förefaller också helt naturligt. Personen i fråga gör också sitt bästa för att bli förstådd. Men när en svensk minister som sitter i regeringen inte kan anstränga sig nämnvärt att tala tydligt så att vi alla förstår vad denne menar är det bedrövligt. Skärp dig i språket och mumla inte bara. Man ser läpparna röras och fram kommer bara ett otydligt gurgel. I annat fall kanske han duger vår justitieminister.

Bli först att kommentera

Felräkning i statens finanser på 75 miljarder – Riksrevisionen sågar prognoserna

Av , , Bli först att kommentera 0

Riksrevisionen påstår det pågått en felräkning eller lämnats ut felaktiga uppgifter beträffande statens finanser och det skulle skett både under förra fram till den här regeringen. Närmare bestämt under de senaste 10 åren. De uppgifter vi får och som offentligläggs kan vi således inte lite till om vi ska se till vad som skrivs här.

Bli först att kommentera

Filmade under kjol

Av , , Bli först att kommentera 0

I en rulltrappa på Östermalm i Stockholm smygfilmade en person under kjolen på en kvinna. Visserligen upptäckte hon inte detta förrän i efterhand. Det värsta vid såna här händelser eller liknande fall att de sprids vidare på nätet. Det om något måste vara ytterst kränkande. Den här personen (mannen) friades dock både i tingsrätt och hovrätt just p g a detta att det inte ansågs kränkande genom att kvinnan inte visste om det och att det var på allmän plats.

Nu har händelsen gått vidare till HD (Högsta Domstolen) för prövning. Ibland borde sharialagar tillämpas vid såna här händelser. En avhuggen hand som avskräckande exempel. Kan man inte använda sin mobil eller kamera på ett vettigare vis då ska man straffas. Hoppas HD ändrar domen.

Perversa beteenden ska inte hyllas

obs! uppdaterat. HD ändrar domen och mannen döms för sexuellt ofredande. Länk kommer senare hur domen ser ut och vilken påföljden blir.

Domen (för lindrigt med bara dagsböter, men ändå bra att han döms)

Dom blir prejudiserande

Bli först att kommentera

Mamma skildes från sin dotter…

Av , , Bli först att kommentera 7

På tal om långa avstånd och hur vi bedömer det tycker jag Lycksele Lasarett ligger betydligt närmare och bättre till än Umeå. Ca. 12 mil till L-sele och ungefär 22-23 till Umeå räknat från centralorten V-mina. Smärre problem med hälsan eller en undersökning som inte är direkt livshotande eller bara ta prover för och sedan få de analyserade i Umeå går givetvis också bra. Något BB har vi inte som bekant, det är jättelänge sedan det lades ned. Mitt första barn som föddes var 1976 och då fanns BB i V-mina. Nu måste det bli L-sele som närmaste. Jag är som ni förstår inte så bekant just med detta nu, med BB och barnafödslar för egen del.

I inslaget som rubriken gäller handlar det om Ystad nere i Skåne när en mamma födde en dotter som visade sig vara allvarligt sjuk. P g a för lite personal fick den nyfödda dottern föras 8 mil till Kristianstad och utan att hennes mamma fick åka med. Det fanns inte plats för båda i den vård de behövde. Visst kan det vara tragiskt att inte få vara med sitt nyfödda barn men det fick ju den vård det behövde för att säkerställa att det skulle överleva och 8 mil, vad är det häruppe? Oftast då vi ser alla klagomålen och främst inom sjukvården anser jag det är där de oftast har de kortaste avstånden. De har vant sig med att i princip de kan kliva ur bilen sedan de åkt några kilometer eller mil och ges vård direkt. Jag skulle vilja säga många vet inte vad de pratar om i jämförelse med hur i landet i övrigt det kan se ut. Långa avstånd och väntan är inte ovanligt. Snarare tvärtom. Vården är definitivt olika i landet, det kan jag hålla med om och det måste ändras. En gemensam kassa vore det inte det bästa och att tillföra de resurser som behövs? Nu som det är beror vården mycket av var man bor. Är detta likvärdigt? Naturligtvis finns gränser här också, var man väljer bo. Jämför vi också hur de har i andra länder, tror jag det klagas lite för mycket ibland. Jag tror vi blivit en aning bortskämda.

Bli först att kommentera

Vi häruppe, dom därnere

Av , , 2 kommentarer 1

Jag tänker då på hur det kan se ut i landet eller hur vi tänker vi som bor i olika landsändor. Visst tror jag många nere i Skåne tänker så. Likaså tänker vi häruppe på motsatt sätt. ”Dom därnere”. Ser vi till den politiska fördelningen har vi ju faktiskt en statsminister som är här uppifrån. Uppvuxen i Ådalen, Sollefteå. Visst är det en tung post, men har han så mycket säga till om egentligen? Jag menar han reser och far och då oftast till olika EU-möten och vad som diskuteras eller vad de oftast går igenom varje gång vet vi inte så mycket om. Kanske någon enstaka fråga kan det talas öppet om, men det bedömer jag som ytterst sällan. Han (Sverige) verkar mera styrd av EU:s interna frågor än vad Sverige och dess avlånga land skulle behöva diskutera och även kanske mera ingående då. Det är ju trots allt andra problem vi har än trängsel och för stor folkmängd. Det är i princip det motsatta vi skulle behöva mera av. Utveckling och mera rörelse i de oftast dominerande delarna av Norrland.

De övriga ”tunga” posterna är vår EU minister, en skåning. Likaså vår justitieminister en skåning. Vår landsbygdsminister (Tjänsten har tillkommit under senare tid) är förvisso en äkta norrlänning, men har det hänt så mycket på det område som han förfogar över? Jag säger inte att han inte gjort, eller försökt göra någonting. Men hittills dags kan jag inte se några stora förändringar. Eller också har det kommit i skymundan?

På det hela taget räknas vi nog de flesta av oss som nollor som bor i den här landsändan och kanske med viss befogenhet också. Vi verkar vara nöjda och tillfreds med det mesta, för det är ju det vi är vana med. Fogliga och snälla dumskallar?!

Nu såg jag det var på tal om var man skulle placera den tänkta litiumbatteritillverkningen för elbilar. Skellefteå var en plats de besökte de som har för avsikt starta den här tillverkningen. Det skulle röra sig om ca: 3000 jobb. Nu är det många intressenter som står i kö att få denna fabriken och de flesta naturligtvis i södra delen eller Mellansverige. Att den skulle hamna i Skellefteå eller Luleå vore naturligtvis bra, men följer man tidigare principer och går efter det är det knappast sannolikt. Det blir nog bara råvaran man tar härifrån som det alltid gjorts. Något annat lämpligt anses vi nog inte kapabla för. Det skulle visst startas upp till 2020.

Förvisso hände inte mycket under förra regeringen heller. Det kanske är normen vi får leva med. Ett ej fullt utvecklat område i jämförelse med landet i övrigt. Ingen utveckling, inga människor. Inga människor, ingen utveckling.

2 kommentarer

Skränande kommunister (V), demonstrerande Nazister och okunniga Socialdemokrater

Av , , Bli först att kommentera 2

Är det utveckling vi ser inom Västerbotten och främst Umeå (Experimentstaden)? Tar vi ett litet bredare område och nu valet i Frankrike segrade mittenkandidaten Macron stort över nationalisten Le Pen som ändå nu är näst största parti. Socialdemokrater nämns inte ens och Vänstern som varit bland de starkaste liksom höger, kom också helt bort i valet. Vänsterrörelsen med sitt skränande och krav på allting utan att själva inte direkt åstadkomma nånting verkar nu vara förbi. Motpolen Nazisterna har också ökat, om det direkt är p g a det, vänstern, men nog lutar det ditåt. Finns det inget att tycka illa om eller ogilla finns det inget att demonstrera och visa sitt missnöje mot.

Bli först att kommentera