Beroende eller oberoende?

Av , , Bli först att kommentera 0

Personligen tycker jag bäst om när jag kan hålla mig utanför och på bästa sätt vara oberoende av andra. Men ibland kan det vara oundvikligt söka hjälp från någon eller något, det som kan ingå i den samhälleliga tillhandahållna servicen. I den ingår bl a sjukvården. Givetvis ser jag till i möjligaste mån att jag får det som jag har rätt till. På senare år verkar alla dessa tidigare förmåner börjat ifrågasättas mer och mer. LSS som många av oss trodde skulle bli bättre i det fallet när vi bytte regering verkar inte blivit så. Många av oss trodde nog vården och tillsynen i största möjlighet skulle flyttas över från kommunerna till Försäkringskassan. Så verkar inte fallet blivit, en stor besvikelse för många. Jag själv har inga behov av just den, men tänker på hur det är för de som är tvingade ha hjälp men inte får.

I ett racerlopp kan man inte vänta på att motståndarna ska sacka in och låter en frivilligt vinna. Här gäller trycka på gasen rejält, ratta utav bara fan och försöka knäcka motståndarna utan tanke på medlidande. I annat fall blir man ingen vinnare, bara en loser. Då kan man lika gärna kasta in handduken. 1,5 år till valet…

Bli först att kommentera

Slaget om välfärden

Av , , 2 kommentarer 9

Om jag förstått allting rätt skulle det avgöras nu på fredag hur de kommer att ställa sig till det här med vinster i välfärden. Jag kan direkt säga hur jag skulle rösta om jag hade något bestämma om. Som det nu är utformat är det helt förkastligt med de vinster man kan göra sig och då i beaktande med skattemedel. Ingen kan väl ha glömt de dagliga rubrikerna i media om de enorma vinsterna som man gjorde/gör och sedan placeras de någon annanstans ute i världen. I välfärden räknar jag in även skolan.

Tittar vi tillbaka på senaste valresultatet var de p g a det de förlorade valet den förra regeringen. Plus de enorma skattesänkningarna som så orättvist fördelades. Gruppen som ändå ansåg de missgynnades var enligt mitt sätt att se större än de som gynnades och därför förlorade man ca: 10% väljarstöd. I det missnöjet var den största delen missfärgningen främst av hur vården och skolan privatiserats med även alla utförsäljningar av statliga företag som i princip fungerade bra.

Bara för att staten är ägare eller delägare behöver det inte svartmålas med en ”farlig” socialistisk stämpel. Det har ju blivit överdrivet med att skrämma upp människor med ”den farliga socialismen”. Mycket är bara ren nonsens och skrämseltaktik för att smula sönder ett system för att även människor med lägre inkomster eller normalinkomster ska ha råd med sjukvård. Tar vi den amerikanska vården tror jag den är alldeles utmärkt, om du har råd betala vad den kostar. I den här frågan kör jag vänster.

Häruppe i den s k ”glesbygden” kan de lika gärna slå ihjäl oss om allting ska privatiseras. Sjukvården inte minst. Det är min åsikt, ingen annans.

2 kommentarer

Varför saknas det folk överallt?

Av , , Bli först att kommentera 7

Det är ju ett ständigt aktuellt ämne att det saknas arbetskraft och då främst inom den industri som finns kvar. Under min tid på 60-talet utvandrade människor främst från Norrlands Inland och då oftast till industrierna längre neråt landet. Vad som då hände ser vi resultatet av nu och under en längre tid, de avfolkade bygderna. Nu säger oppositionen, främst då M (även Kd + Sd) att de vill folk flyttar till orter där jobben finns. Samtidigt vill man lägga ner Arbetsförmedlingen.

Det konstiga i hela kråksången som jag upplever att vi har ju redan tömt Norrland och främst Norrlands Inland. Om det också är det som syftas på då ska alltså de nämnda områdena läggas ner helt? Några fjuttiga pensionärer är det som blir kvar. Skulle det inte vara bättre om dessa partier också försökte ordna med tillväxt just i dessa områden? Vad jag hör både centralt och även lokalt tiger de som muren när det gäller jobbskapande. Endast besparingar och indragningar är allt de har att komma med. Tänker folk rösta fram dessa partier???

Utan att vara någon ”renrasig” rasist undrar jag ändå lite över varför inte några av alla dessa människor som kommer hit inte kan ersätta de tomma platserna nu som det sägs saknas i industrin? Man hör ofta röster som säger att det finns välutbildade men samtidigt att det finns många lågutbildade eller att de saknar utbildning helt. Jag för min del hade ingen speciell utbildning när jag började mitt första riktiga fasta jobb (17 år) och då inom industrin. Har det blivit så jädra märkvärdigt nu med allting, nog måste väl även en nyinkommen till landet förstå vad ett hederligt ”vanligt arbete” är. Problemet tror jag är att de flesta vill ha ”det dukade bordet” det första jobb man har. Man kan också fråga sig om folk blivit dummare idag som inte klarar ”vanliga” sysslor. Inte undra på vi ska ha både RUT och andra avdragsgilla hjälpmedel. Har man slutat sköta om hemmen själva? En konstig tid är det allt.

Okej om det nu finns en marknad för RUT osv, då kanske samhället gått dit hän att vi ska jobba äta sova, jobba äta sova, jobba äta sova…allting annat som hör familjen eller människan till ska överlämnas åt andra. Barnen gör vi ju redan det med så…vilket samhälle strävar vi efter?

PS

Konstigt också att en representant av C i Vilhelmina röstade mot en etablering av Sametingets Parlamentsbyggnad, oavsett vilka chanser vi har tycker jag det var märkligt???

Bli först att kommentera

Vad gör vi med cansersvulster?

Av , , Bli först att kommentera 2

Låter vi dom va eller försöker vi komma åt dem och förinta dem? Det som händer nu på nätet och i alla skymda rum är att dem vi kallar ”rasister” är det som f n styr ”undermedia”. Försöken att bekämpa Sd har totalt misslyckats och blir lämnade åt sidan precis som en cansersvulst som bara lämnas åt sitt öde. Att M och även Kd gick ut med att de kunde tänkas samarbeta med Sd var på något vis bra.

Bra på så vis att vi kanske då får se vad de egentligen duger till. Som det nu är kan de bara stå på sidan av och driva sina teorier som faller lätt för en någorlunda begåvad individ. Det är ju nästintill bara skit de har att komma med. Tänk om någon av Jimmies anhängare skulle sköta om det sociala i Sverige eller något annat som inte bara rör ekonomin och att de ser varje människa som inte är genuin svensk som en potentiell fara och igel som bara tömmer välfärden på pengar. Det är i stort vad man pratar om, något vettigt och humant finns inte i detta parti. De synkroniserar bra med Trump i det fallet, varje muslim anses som en potentiell risk. Det är ju bedrövligt att så obegåvade människor kan ha sånt inflytande i politiken och inte minst världspolitiken. Undra på att vi har ständiga krig.

Vad gör den svenske ”snusmumriken” då. Använder snus och luktar både nikotin och unket piss och även gammal fylla. Är det det som hyllas bland de som kallar sig ”Sveriges demokrater”?

Tro inte längre på påhittade myter som kommer från potentiella mytomaner

Bli först att kommentera

Vad menade du Mr Trump med ditt utspel om Sverige ”igår”? – Jag fattade ingenting. Ett jävla påhitt och kolla upp bättre nästa gång DU uttalar dig!

Av , , Bli först att kommentera 0

Nyheter 24  

läs vidare här

OBS! UPPDATERAT
Bli först att kommentera

Vänstern – vetti fan?

Av , , Bli först att kommentera 3

Jag vet inte om vänstern är något alternativ för mig, inte något heltäckande i vilket fall. Inslag med vänsterpolitik kan jag väl acceptera, eller t o m tycka det är bra, men som helhet tveksamt. Tittar vi bakåt i historien också är det inget direkt skryta om och även där vi har såna regimer idag. De lyckas sällan skapa något av de vi kallar välfärd. Vi är trots allt beroende av världen i övrigt, vad vi än tycker om det och handel/handelsavtal är viktiga samt även goda relationer länder emellan. Att storbanker går med stora skulder och vi inom Europa är involverade i det går knappast komma ur bara sådär. Det blir liksom att fortsätta på den islagna linjen vare sig vi vill eller inte och hoppas på den s k ”tillväxten”. Vad är valet i annat fall?

Jag tycker det är bra vi har Miljöpartiet i regeringen tillsammans med S. Miljöpartiet är ändå inte sprunget ur något revolutionärt som både vänstern men även Sd påstås vara. Mp är ändå ”människovänner” har en mjuk och fin ton mot invandrande människor och inte stå för ett ensidigt hat inkl mot religion (eller hur jag skulle beskriva det), i motsats till Sd exempelvis. Naturligtvis är det en svår balansgång regera tillsammans med ett gammalt parti som S som har vanan styra och ställa som de vill och visst har de gett arbete och välstånd både till landet och människorna. Men räknar vi bakåt i tiden har de inte alltid varit så vänliga mot miljön. Därför tycker jag det är bra vi har ett parti som kan ha den linjen också.

Tittade lite på försvarsdebatten igår, mycket intressant för den delen och då tog man naturligtvis upp frågan om NATO-medlemskapet också. Det är faktiskt enda frågan jag tycker Sd resonerar klokt. Varför medlem i denna supernationalistiska organisation då vi vet vad omvärlden tycker om Amerika, eller många länder som inte vill annat än spränga Amerika och amerikanarna i bitar. Hur kommer Sverige då att uppfattas som medlem i denna supermakt? Naturligtvis blir det farligare för oss istället för att det skulle bli tryggare. Centern har jag heller inga sympatier för i denna fråga som går på den gamla alliansens linje. Puts väck!

Som slutkläm i detta inlägg har jag inte mycket som helhet för Sd, men jag tycker det är lite bedrövligt när både en socialdemokrat samt även en gammal moderat uppträder närmast hånfullt både i sitt sätt men även retoriskt gör sina motargument mot Sd och i detta fallet var det Björn Söders propagerande för ett starkare försvar och den nedrustning som skett. Det negligerade man och förträngde att fallet inte skulle vara så, med inlägg som - men hur skulle vi i annat fall klarat välfärden? Resonerar man så, hur klarar vi välfärden nu om vi tänker rusta upp? – och mer eller mindre slog dövörat till för att komma in på ett sidospår och därmed inte ta kritiken på allvar. Det var mera en synpunkt på uppträdande, hur de verkligen förhåller sig Sd och om de bara är fin retorik för att vinna röster är inte min sak bedöma.

Trots allt tycker jag utrikesministern gjorde ett bra intryck i den här frågan och inte minst Mp med sin representant. Vänstern tycker jag går på för hårt när de anklagar andra för än det ena, än det andra när det istället borde granska sig själva lite mera vilket ursprung de har. De vet helt enkelt inte vad de pratar om, mera är det bara någon ”akademisk sanning”, eller något trams som saknar någon direkt verklighetsförankring, eller inte skulle fungera i verkligheten. Något ”arbetarparti” kan de inte hänföras till den nya vänstern som växt fram och den gamla var ändå närmare den trots allt om vi säger så. Så vad är vänstern idag?

Om Liberalerna har jag ju redan sagt vad jag tycker och ävenså Moderaterna har det kanske framgått var jag står eller mot hela ”gamla” alliansen. Lägg därtill det här inlägget, så vad är alternativen?

PS. Moderaternas utspel är bara ett låtsasförsök att distansera sig från Sd. Man har syltat in sig rejält och hela den ”gamla” alliansen som kommer bli svår ta sig ur. Gratulerar hur ni klarar det här :-)

Bli först att kommentera

Den amerikanska modellen

Av , , Bli först att kommentera 3

Visst blir man förskräckt då man ser hur utvecklingen är i Amerika. Världens rikaste och samtidigt bland världens fattigaste. Ändå har vi partier i Sverige som hyllar modellen och vill införa den hit. Liberaler och inte minst Kristdemokrater verkar gilla den. Ebba B Thor med sin kristna bakgrund poserar stolt bland Israels stridsvagnar. Liberalerna vill sälja ut hela den svenska modellen liksom den övriga gamla alliansen. Jag skriver gamla, för det finns ingen allians längre. I vilket fall ingen enad, det blir bara på ett krampartat vis som de nu framträder. Folk tar det mera som ett stort skämt. Vilket det också är hela alliansspektaklet.

Den långåriga kampen i Sverige att driva bort fattigdomen har varit lyckad om än det kan återstå en del och speciellt nu med de borttappade 8 åren av förfall i det hänseendet med den förra regeringen. Visst kan också den nu nygamla ha en viss kritik, men något sämre än vad förra regeringen togs sig för kan vi knappast ha haft. Sälja ut välfärden och tryggheten till en marknad utan hänsyn till människors bästa och därmed för landet som helhet. Skurkarna börjar nu visa sig rejält då vi ser hur missnöjet bubblar upp. Mycket bra, då är vi på rätt spår vi som tycker det går i rätt riktning. Sluta krusa snorvalparna nere i Stockholm och andra som hänger i svansen på dessa.

Än finns det hopp om Sverige och att det går att rädda. Klyftorna har blivit större, men tittar vi till andra länder och inte minst Amerika, men även vårt grannland Norge har vi det trots allt fortfarande bra mycket bättre i Sverige. ”Fattigpensionärerna” må kanske vara en grupp bland de missnöjda, men bodde de i Norge skulle de svälta ihjäl helt. Här har vi det ändå fortfarande ganska jämlikt, så hav tröst, bättre tider kommer om ni tänker klokt och vara lite tålmodiga.

Skåne med sin täta befolkning räknat till Sverige som helhet och där det största problemen verkar vara, har blivit ett populärt mål för populistiska förslag för att samla röster. ”Gör som danskarna”, ”gör som norrmännen” o s v. Finnarna verkar driva sitt eget race och där verkar det mesta ändå fungera. Vi också ska göra det, inte blicka till vad andra så mycket gör. Den svenska modellen har ändå fungerat ganska bra, om inte bäst, utan lönedumpningar och sett till att den som arbetar har goda löner. Det är så vi kan stoltsera med sjukvården att vi kan få näst intill gratis sjukvård när eller om du blir sjuk. Sverige är unikt i det fallet. Låt inte det komma i händerna på det som skulle likna hur de som driver casinon. Att bara intressera sig för höga vinster. Resten skiter man i. Vill du ha det så?

 

Bli först att kommentera

Ska kvinnorna bära hundhuvudet (för slöjhuvudet)?

Av , , 2 kommentarer 4

Den nu omtalade debatten som kom till stånd när regeringen med följe besökte Iran och som Liberalernas Björklund förfasas över hur kvinnor måste bära slöja och att det är lag på det i Iran. Ävenså följde den svenska delegationen deras lag och kvinnorna döljde huvudet med någon typ av beklädnad. Hur ordnat det var och om det var lika perfekt som det egentligen ska vara kan diskuteras, men lagen följdes och allt var frid och fröjd ända tills Björklund började ifrågasätta hela besöket. Det är min tolkning.

Han blandar då även in de svenska kvinnorna och invandrare som bär slöja och påstår att de förtrycks. Saken är den att det finns även inom Islam feminister som bär slöja av egen fri vilja. Själv ser jag inget hot i att man bär slöja och ett direkt förbud som i Frankrike tycker jag inte är nödvändigt. Björklunds poäng måste vara att han fiskar efter röster från Sd och inte ens Sd har sagt något om det här Iranbesöket, inte i alla fall öppet i något media. Jag har i vilket fall inte sett något. Jag tror mig bestämt veta att det som sker med skjutningar och allt möjligt och inte minst IS tar även den ”vanlige” muslimen avstånd från. Det kan inte vara så att de muslimska kvinnorna ska bära slöjhuvudet (hundhuvudet)?

Härmed avslutar jag den här debatten med tillägget att jag t o m kan tycka det inte är opassande med någon form (slöja) av huvudbeklädnad och då även på kvinnor. Det var ganska vanligt i Sverige tidigare kvinnor bar något vi kallade scarfs som de lindade runt huvudet. Både som hårskydd men att det även var prydsamt. Har Björklund missat det?

2 kommentarer

”Skadligt för Sverige”?

Av , , 4 kommentarer 6

Moderaterna verkar nu kommit helt ur balans och med sig på tåget vill de ha Sd och troligtvis Kd också. De upprepar gång på gång att det skulle vara ”skadligt för Sverige” den pågående regeringens politik. Vad är det som är skadligt, det skulle jag vilja veta. Inget konkret nämns utan det är bara mer som någon slags slogan man upprepar liknande en papegoja. Dessutom är regeringsperioden i Sverige 4 år och att nu kräva bara under den här tiden det ska ställas tillrätta allt vad föregående regering orsakade är ganska magstarkt. Visst med all rätt har de möjlighet fälla regeringen, men vad skulle hända då? De kan inte sedan under resten av deras tid påstå att de är vidare ansvarsfulla. Det skulle bli ett totalt kaos och inte skulle det bli bättre i Skåne heller där Vilda Västern är lagen. Där måste en typ av undantagstillstånd till. Läget är allvarligt och det löser sig inte med vanliga polisiära insatser.

Björklund och Liberalerna verkar representera ”den vita rasen” (tillhör han vit makt?) när han i sina försök att beskriva regeringen Löfvens resa till Iran. Han står mera för uppvigling än samarbete. Det måste även han begripa att det går inte i en handvändning ändra vanorna i ett land med 80 miljoner invånare. Hur ser det ut i Amerika, är allting frid och fröjd där och hur ser det ut i Israel. Ska vi börja se till hur de har det i alla andra länder och att vi inbillar oss vara de enda på jorden som uppfyller alla kraven på hur vi ska se ut, verka och i övrigt följer mänskliga rättigheter tror jag inte Björklund skulle vara så vidare bra på att styra vårt land. Han var ju med i 8 år, varför ändrade han inte nu det han påstår vilja göra? Plötsligt är allting fel och jag påstår det vore mycket ”skadligt för Sverige” bli inkastad i en regeringskris. Det är viktigt att omvärlden ser upp till oss, även Iran. Du är ute och cycklar Björklund, igen.

Dessutom måste vi ha något stabilt på arbetsmarknaden. Barbecues och andra tillställningar som den förra regeringen ivrigt hejade på kan vi sälja till norrmännen. Vi svenskar nöjer oss inte med såna småsmulor. Det ska vara riktiga grejer, en salva i berget så halva Sverige står och skakar eller tillverkning av två av de bästa lastbilsmärkena i världen, förutom truckar och andra fordon inom den branschen. Lilla Norge kan ha sitt, vi svenskar har vårt.

De påstår också att Norrland går under med den här regeringen. Det var det största skämtet hittills. Det var ju den förra som sket i norrlänningen helt och inte går vi under för några futtiga ören mer i höjning av bränslepriset som man vill få det till. Löjligt!

 

4 kommentarer

Löfven i sitt rätta esse

Av , , Bli först att kommentera 3

Det märks nu att Löfven trivs när han får vara tillsammans med de som jobbar på golvet och är i produktion. Jag tänker närmast på resan till Iran och med sig har ett koppel av människor med inflytande på hur det kommer att utvecklas för Sverige. Det här är det rätta som det här gänget företar sig. Man bygger inte broar genom att alltid ta avstånd, kanske bättre då med samarbete och på så vis kan påverka. Visst är de mänskliga rättigheterna förfärliga i Iran och även andra länder med stark påverkan av religionen som går ända in i vardagsrummen och har stark påverkan. Vad man har på sig, vad man äter och hur man sover.

Produktion och handel är ändå viktigt oavsett var i världen vi befinner oss och fortfarande har vi några ledande produkter kvar vi kan exportera. I övrigt är det ganska tunt på den marknaden. Den gamla svenska modellen har ruckats rejält i kanten. Även de som kallar sig demokrater och låtsas tillhöra den gamla sorten tillhör numera de s k ”börshajarna”. Löfven verkar ändå vara den gamla sorten. Att stå i riksdagen och käbbla (mot andra) eller försöka sig vara någon akademiker passar honom sämre. Jag tycker moderater och andra på högerskalan ska ta det lugnt. Nu är Sverige på G och det går bra överlag och ännu bättre nu när Löfven blivit varm i kläderna.

Bli först att kommentera