Den obehagliga sanningen

Av , , Bli först att kommentera 0

rånareNu trädaren hjärnan bakom Arlandarånet fram. I juli för 15 år sedan utfördes rånet. Rånarna överföll två väktare och kom över 44 miljoner. Allting är nu preskriberat och pengarna borta. Det visar bara på hur Sverige blivit. Den undre världen kan härja i det närmaste obegränsat.

Klicka på bild läs mer.

Rapparna som skryter om sina brott

Bli först att kommentera

Outsider 2 som även ingår i den svenska såpan (sista akten)

Av , , Bli först att kommentera 1

Om Vänsterns Jonas Sjöstedt var outsider nummer 1 är Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson nummer 2. Båda har nämligen något gemensamt fast det står på olika sidor. De är utestängda från politiken och anses inte kunna sitta i en regering. Om vi delar in den svenska politiken i två block så blir de behandlade på samma sätt av båda. De vill ha hjälp att styra vilket av blocken nu som har makten, eller tänker sig den. Den ene svartmålas som ”kommunist” och den andre med beröring till ”nazister”. De så kallade ”renrasiga partierna” vill helst gå med sina fjädrar i hattarna och leka prinsar, prinsessor och kungar. Vad de själva gjort eller inte gjort vill de helst inte tala om.

För mig är ingen av dessa herrar något jag ser tillbaka i historien på vad de eventuellt nu beskylls för. Deras sätt de blir behandlade på, speciellt det ena partiet att alltid bli svartmålade gör att de vinner popularitet. Vad de verkligen går för får vi aldrig reda på när inte det får en chans bevisa. Själv tror jag de inte skulle lyckas så bra om man vågade ta risken ta in dem. Sedan skulle förmodligen deras popularitet dala.

Vad gör nuvarande regeringsparti? De efterapar mycket av SD:s politik. Den generösa invandringspolitiken, den som det pratades vitt och brett om i början har vänts till att många skickas tillbaka. Nyligen i Finland begicks ett dåd som klassas som terrordåd där en man som skulle utvisas begick ett bestialiskt knivdåd. De är risken vi nu också tar och även redan tagit att det blir nära till olika dåd för att det är bättre att sitta i ett svenskt fängelse än skickas tillbaka varifrån man nu hör hemma.

Jag tycker man borde satsa energi på att styra landet än kasta olika glåpord i olika riktningar. Har man dåligt självförtroende brukar man oftast beskylla andra för olika saker. Den som nu har ansvaret för såpan Sverige är den som styr, ingen annan. Politik är realtid. Inte vad som hände eller kommer hända. De vet säkerligen ingen, det är bara gissningar och spekulationer det som man försöker sig på förutse.

Det svenska demokratiska systemet är ändå på fallrepet när inte de som röstat på sin kandidat bara utestängs med beskyllningen och formuleringen ”nazist” i avskräckande syfte. Jag tror väljarna är vuxna nog göra sin egen bedömning utan några som pekar med fingret och försöker verka överlägsen.

Bli först att kommentera

Rikspolischefen kan också komma inkallas till KU

Av , , Bli först att kommentera 0

Liberalernas rättspolitiske talesperson Roger Haddad kräver att rikspolischefen Dan Eliasson kallas in till KU för att redogöra hur det inre arbetet ser ut. De nästan dagliga skjutningarna vi nu haft ser inte ut att minska och senast var de fem varav tre med dödlig utgång. Naturligtvis hänger det samman med att vi tidigare varit för släpphänta och den så kallade undre världen tagit över stora delar av vårt land. Framförallt våra större städer. Stockholm. Göteborg och inte minst Malmö. Sveriges polis med en Rikspolischef i spetsen är den som bär ansvaret för vår säkerhet. Inte mannen, barnet eller kvinnan som råkar passera där.

Bli först att kommentera

Från folkstyre till juriststyre i KU

Av , , Bli först att kommentera 0

Den gamla ordningen med folkstyre har nu återgått till den tid Sverige styrdes av överheten och kungen som högste chef. Kungen tituleras fortfarande som statschef. Här har ingenting ändrats även om det mera är en formell titel. Dock har kungen och kungahuset en framträdande roll och slottet där Karl XII och andra tidigare kungar haft sitt säte. Alla krigen Sverige genomgått under en tid och när vi var en stormakt mellan 1611-1718. Den nu allmänna rösträtten som vi har infördes för män 1909 och för kvinnor 1919. Lite av Sveriges väg in till den ordning vi nu har kan du läsa här.

kuVi har nu en ordning där makten vältratas över till det så kallade Konstitutionsutskottet. Tidigare kunde man änvända det för granskning av riksdagslecamöter vid speciella fall. Nu pågår det här hela tiden. Tiden för den nu beräknade granskningen kommer att ta nästan ett helt år innan den är klar.

Deltagarna på bilden kan bestå av andra idag.

forts följer i såpoperans Sveriges spår

 

Bli först att kommentera

Farmens outsider

Av , , Bli först att kommentera 0

jonasVänsterpartiet står utanför de centrala Farmendeltagarna men ingår i en koaliton som för närvarande ger den stora gruppen farmendeltagare ett överläge. Dessutom många av de förslag de hitintills fått igenom är till stor del V:s förtjänst. Subventionerade glasögon för alla under 20 år men även alla pengar kommunerna blivit tilldelade. Nu vill Jonas Sjöstedt satsa 44 miljarder på så kallade utsatta områden.

Klicka på bild och läs mer.

Bli först att kommentera

Rovdjuren + ulven är också med i Farmen

Av , , Bli först att kommentera 1

WEB_INRIKESHär ser vi gamarna eller rovdjuren som också medverkar i Farmen. och vill ta över. Deltagarna här är bara 4+1. Längst upp i högra hörnet ses den lömska ulven som mer än gärna vill ha sig ett skrovmål.

Bli först att kommentera

Såpoperan Farmen

Av , , Bli först att kommentera 0

farmenTill hösten är serien tillbaka. Här ser vi deltagarna, fast några är utbytta och diskvalificerade. En blev lite sugen på en pill-sner och en annan var inte torr bakom öronen. Den tredje kan vara någon som blev överkörd av ett problem med tåget. Var och en är sin lyckas smed sägs det och vi har ju en svetskunnig också med i sällskapet så det kanske ordnar sig.

Bli först att kommentera